Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diplomasi 'Suriye Halkının Dostları' toplantısının üçüncüsü Paris'te toplandı

        'Suriye Halkının Dostları' Konferansı, Fransa'nın başkenti Paris'te toplandı. 100'den fazla ülkenin temsilcisinin ve Suriyeli muhalif grupların katıldığı toplantıda, Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu temsil ediyor.

        RUSYA VE ÇİN YOK

        Konferans ilk kez bu yıl Şubat ayında Tunus'ta, ardından da Nisan ayında İstanbul'da toplanmıştı.Şam yönetiminin güçlü destekçisi Rusya, Tunus ve İstanbul'da olduğu gibi Paris'teki toplantıya da katılmayacak. Çin de yine toplantıları boykot ediyor.

        Toplantıda Batı ülkelerin, Rusya'ya Şam rejimine verdiği desteğe artık son vermesi çağrısında bulunması bekleniyor

        "MUHALİFLER KADERLERİNİ ELLERİNE ALDI"

        Toplantının açılışından konuşan Hollande, "Suriyeli muhalifler kaderlerini ellerine aldılar. Birçoğu ülkesini terketti ama yakında dönecek. Bugünkü toplantının tek amacı olmalı. BM Güvenlik Konseyi'nin bu krizde sorumluluk almasını sağlamalıyız" dedi.

        BM Güvenlik Konseyi barış planının (Annan Planı) bir an evvel uygulamaya konulması çağrısında bulunan Hollande, "Herkes politik geçiş sürecini desteklemeli. Burada olmayanlara sesleniyorum. Bu kriz uluslararası barış ve güvenlik için bir tehdit oldu. Esed gitmeli, bu herkesin çıkarına. Birlikte çalışmak hepimizin yararına. Bir geçiş hükümeti kurulmalı" diye konuştu.

        Paris toplantısından beklenen sonuçlara dikkat çeken Hollande, Suriye'deki suçları işleyenlerin uluslararası adalet önüne çıkarılması gerektiğine dikkat çekti.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ