Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Şırnak şehidi Sami Saygı'nın cenazesi Çorum'a uğurlandı

        Şırnak'ta terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Sami Saygı için tören düzenlendi.

        Şırnak Jandarma Komutanlığındaki tören, şehit uzman çavuş Saygı'nın Türk bayrağına sarılı naaşının katafalka konulması ve öz geçmişinin okunmasıyla başladı.

        Jandarma İstihkam Yüzbaşı Devrim Şimşek, burada yaptığı konuşmada, şehit kanlarıyla kazanılan aziz Türk vatanı uğruna seve seve canını feda eden kahraman vatan evladını doğduğu topraklara doğru çıkacağı son yolculuğuna uğurlanacağını söyledi.

        Kalplerinin tarifsiz acılarla dolu olduğunu vurgulayan Şimşek, şunları kaydetti:

        "Hüznümüz dağlar kadar ama boynumuzu bükmüyoruz. Kor ateş de olsa hüznümüzü yüreğimize gömecek, gözyaşımızı içimize akıtacağız. Bugün hainleri sevindirmeyeceğiz. Bizlere bu acıyı yaşatanlar bilsinler ki bunun bedelini çok ağır biçimde ödemeye devam edecekler. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak Türkiye Cumhuriyeti'ni korumak ve muhafaza etme kararından asla vazgeçmeyecek, asil şehit kanları ile sınırları çizilen kutsal vatan topraklarının koruyucusu olmaya devam edeceğiz."

        Şehit Saygı'nın, silah arkadaşları ile gözünü kırpmadan ülkesi, milleti ve bayrağı için mücadele ettiğini vurgulayan Şimşek, " Hendek kazıp barikat kuranlar, personelimize sinsice saldıranlar, vatandaşlarımızı silah zoruyla canlı kalkan gibi kullananlar, alçakça cinayet işleyenler şunu iyi bilin sayılı nefesiniz çok yakında tükenecek. Cizre'de, Silopi'de, İdil ve Sur'da olduğu gibi Şırnak'ta da kazdığınız hendek ve barikatların altına zelil olarak gireceksiniz." ifadelerini kullandı.

        Şehit Saygı'nın eşi Fadime Saygı ve oğlu Mehmet Talha Saygı tören boyunca gözyaşı döktü.

        Sık sık oğlunun elini tutarak teselli etmeye çalışan anne Fadime Saygı, metanetini korumaya çalıştı.

        Duanın okunmasının ardından şehit Saygı'nın naaşı toprağa verilmek üzere memleketi Çorum'a gönderildi.

        Törene Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Metin Temel, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar, 1. Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Osman Gürcan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Sami Özturhan, Emniyet Müdürü Celal Sel, şehidin silah arkadaşları ve polisler katıldı.

        Dicle Mahallesi'nde PKK'lı teröristlerin açtığı ateş sonucu ağır yaralanan Jandarma Uzman Çavuş Sami Saygı, kaldırıldığı Şırnak Asker Hastanesinde şehit olmuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ