Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: 15 Temmuz darbeler tarihini ters yüz eden bir tarihtir

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz gecesi Borsa İstanbul binası önünde şehit olan Fatih Satır'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ardından 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde şehit olan Çetin Can'ın ailesini ziyaret etti. Erdoğan, Çetin Can'ın ailesinin yanından ayrıldıktan sonra Sarıyer Derbent'te mahallede kendisini bekleyen kalabalığa hitap etti.

        Erdoğan'nı evin önünde coşkulu bir kalabalık bekledi. Ziyaretin ardından kendisini bekleyen kalabalığa seslenen Erdoğan, konuşmasına, "FETÖ'nün askeri elbise giymiş bu terör örgütünün ülkemizdeki darbe girişimini sizler engellediğiniz için şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ailesine ve milletimize baş sağlığı diliyorum" diyerek başladı.

        Şu ana kadar 240 şehit, 2 bin 200'e yakın gazi olduğunu belirten Erdoğan, "Unutmayın şehitlik sıradan bir vaka değildir. Onlar diridirler, ama bilemezsiniz. Şu anda Çetin ölmedi, aramızda. Onlar en yakın makamda sevgili peygamberimizin" dedi.

        "YENİ BİR TARİH YAZDINIZ"

        Türkiye'yi bölemeyeceklerini, bu milleti parçalayamayacaklarını ifade eden Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

        "Milletime inanıyorum. Milletime güveniyorum. Milletimi meydanlara davet ettiğim o gece, havalimanlarına davet ettiğim o gece, 3 saat içerisinde meydanları 10 binlerin 100 binlerin milyonların doldurduğu o gece bir darbeler tarihidir. Ve siz o tarihi tam tersine çevirdiniz.15 Temmuz darbeler tarihini ters yüz eden bir tarihtir. Püskürttünüz ve yeni bir tarih yazdınız. Dünya bunu okuyacak. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerinde bir şehit diyecekler ve onunla anılacaktır. Kardeşlerim, bizi kıskandılar, bizi kıskanıyorlar. Bizi, Türkiye'yi küçültmek istediler. Türkiye'yi bölmek istediler. Ama onlar küçültmek istedikçe , bölmek istedikçe, Türkiye büyüdü, büyümeye devam ediyor. Cumhurbaşkanınız, Allah'tan başka hiçbir gücün huzurunda eğilmedi, eğilmez. Sadece ve sadece Allah'ın huzurunda rükuda eğiliriz."

        "Bir olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız" diyen Erdoğan, "Bizim bir 'Rabia'mız var. Nedir bu 'Rabia'mız? Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Tek millet diyorum. Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Gürcüsüyle, Boşnağıyla, Arabıyla 80 milyon biz tek milletiz. Bizi bölemeyecekler. Tek bayrak. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Az önce şehidimiz Fatih'in evindeydik ve Fatih'in göğsündeki kana bulanmış bayrağı gördük, hakiki olarak kan. İşte bu bayrağın rengi şehidimizin kanından. Hilal bağımsızlığımız ifadesi." şeklinde konuştu.

        "TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİMİZ O TERTEMİZ YAPISINA YENİDEN KAVUŞSUN"

        Bu toprakların şehitler sayesinde vatan yapıldığını vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

        "Paralel. Ne demek o? İşte o paralel devleti kurmak için 40 yılı aşkın zamandır çalıştılar. Askerimizin içerisinde bir azınlık, bu alçaklara uydu. Şimdi hepsi de toparlanıyor. Bu pisliği askerimizin içinden temizleyeceğiz ki Türk Silahlı Kuvvetlerimiz o tertemiz yapısına yeniden kavuşsun. Şu anda bunu yapıyoruz, bunu yapacağız. Ne kadar, bu vatana, bu orduya ihanet eden varsa bunları temizliyoruz, polisimizin içinde ne kadar varsa temizliyoruz, yargıda ne kadar varsa temizliyoruz, devletin kurumlarında ne kadar varsa temizliyoruz, ayıklıyoruz."

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşları yarın Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenecek "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne davet etti.

        Erdoğan, konuşmasının ardında bazı vatandaşlarla sohbet etti.

        Bu arada şehidin bulunduğu sokağa büyük Türk bayrağı asılırken, kalabalık sloganlar attı ve tekbir getirdi.

        "GELECEĞE DE BÖYLE YÜRÜYECEĞİZ"

        Cumhurbaşkanı Erdoğan Borsa İstanbul binası önünde şehit olan Fatih Satır'ın ailesine taziye ziyaretinde bulunduktan sonra açıklamalarda bulundu.

        Halkı selamlayan Erdoğan, şunları kaydetti:

        "Öncelikle şuna inanmanızı istiyorum; 240 şehidimiz var, o günden bugüne. Ama şunu bilmenizi isterim ki şehitler tepesi boş değil. 240 şehitle bu hainler, bu alçaklar, bu vatanı düşüremediler. 2 bin 200'e yakın gazimiz de elhamdülillah bu millet bu zalimlerin, bu alçakların karşısında kahramanlar olarak, şehitler olarak yeniden bir tarih yazdılar. Onlar demokrasi dediler, onlar vatan dediler, onlar Allah dediler, onlar şehadet dediler, öyle yürüdüler. Bizim dinimizde biz biliyoruz ki Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiz. Onlar diridirler, ama siz bilemezsiniz. Peygamberlikten sonra en yüce makam şehitlik makamıdır. İşte şehitlerimiz şu anda peygamberimize komşu oldular. Rabbim bizleri de onlara komşu etsin. İnşallah bu yolda Rabbimin emrettiği yolda kararlılıkla yürüyeceğiz. Ülkemizi inşallah birlik içerisinde, beraberlik içerisinde, kardeşlik ruhu içerisinde daha ilerilere taşıyacağız. "

        Vatandaşlardan ricasının "Bir olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız" olduğunu ifade eden Erdoğan, rabiasında da tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet olduğunu, bununla yürüdüklerini söyledi.

        Erdoğan, yarın Yenikapı'daki mitinge tüm İstanbul'un katılacağını belirterek, "Aynı anda 80 vilayet de Yenikapı'yı takip edecek. Dolayısıyla tüm Türkiye yarın Yenikapı'daki bütün merasimi takip edecek. İktidar partisinin genel başkanı, ana muhalefetin genel başkanı, MHP'nin genel başkanı da orada olacaklar. Meclis Başkanımız orada olacak. Sizlere hitap edeceğiz. Orada sizlerle bir arada olacağız. Ordumuzun mehteriyle orada olacağız. İnşallah Kur'an-ı Kerim tilavetleriyle orada şehitlerimizi yad edeceğiz. Gazilerimize Rabbimden şifalar dileyeceğiz. Geleceğe de böyle yürüyeceğiz."diye konuştu.

        Erdoğan, çok çalışılacağını, herkesin birbirini Allah için seveceğini belirtti.

        VATANDAŞLAR COŞKUYLA KARŞILADI

        Erdoğan, konuşmasının ardından darbe girişimi sırasında yaralanan bazı vatandaşlarla sohbet etti.

        Eşi Emine Erdoğan ile birlikte taziye ziyaretine gelen Erdoğan'ı vatandaşlar coşkuyla karşıladı.

        Şehit Fatih Satır'ın evinin bulunduğu mahalleye üzerinde Satır'ın fotoğrafı ve "Vatanı uğruna canını feda eden vatan evlatları ölmedi. Ruhunuz şad olsun" yazılı pankart asılırken, vatandaşlar da caddeye büyük bir Türk bayrağı açtı.

        Kalabalık, ellerinde "Tasalanma yiğidim. Önce Allah, sonra millet seninle", "Dadaşlar seninle Reis", "Ne tankı, ne tüfeği, yıldıramaz bizleri, ölümüne seviyoruz biz bu vatanı" yazılı dövizler taşıdı.

        Kalabalık, Erdoğan taziye evindeyken sık sık "Dik dur eğilme, bu millet seninle" şeklinde sloganlar atarak tekbir getirdi.

        Erdoğan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında yaralanan Ali Usta'nın Sarıyer Ferahevler'deki evine giderek geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

        Ziyaretin ardından dışarıda kendisini bekleyen kalabalığa hitap eden Erdoğan "Uçak, tank, helikopter, top da olsa... İşte 'Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez' diyor ya Mehmet Akif, işte sindiremedi."

        Erdoğan, şöyle devam etti:

        "Bu güzel duruş, bu yürekli duruş birilerini püskürttü. Sizler sıradan bir yürüyüş yapmadınız. Sizler şehadete yürüdünüz. Sizler bütün bu oluşumlar karşısında vatan dediniz, millet dediniz, demokrasi dediniz, ya Allah dediniz. Biz hiç bir beşeri gücün karşısında eğilmedik, eğilmeyiz. Biz sadece ve sadece Allah'ın huzurunda ruküda eğiliriz. Bunlar malum geldiler Ankara'da bizim külliyemizi F16'larla bombaladılar. Orada 6 şehit verdik. Bir tanesi de bir hanım kardeşimdi. Bunun başı vücudundan ayrıldı. Aynı şekilde Vatan Caddesi'nde bir hanım kardeşimizin şehadetini herhalde ekranlarda izlediniz."

        "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır/Toprak eğer uğrunda ölen vara vatandır" dizelerini seslendiren Erdoğan, özel harekat merkezinin bombalanması sonucu da 52 kişinin şehit edildiğini anlattı.

        "PARLAMENTO İDAMI GÜNDEME ALACAKTIR VE DEĞERLENDİRECEKTİR"

        Erdoğan, kalabalığın "İdam isteriz" şeklindeki sözleri üzerine, "Sizin bu talebinizi hükümet parlamentoya götürmek durumunda. Millet ne istiyor? İdam. Öyleyse parlamento bunu görüşmek durumundadır. Parlamento milletinin sesini bir kenara koyamaz. Avrupa Konseyi ne der, Avrupa Birliği ne der? Onlar kendi işlerine baksınlar. Hükümetine darbe yapma gayreti içerisinde olanlar bunun bedelini ödemek durumundadır. Parlamento bunu gündemime alacaktır ve değerlendirecektir. Parlamentodan çıkacak karar belirleyici olacaktır." diye konuştu.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milletin 15 Temmuz'dan bu yana gösterdiği birlikteliğin devamını istediğini belirterek, hep birlikte Türkiye olunacağını dile getirdi.

        "KANAL İSTANBUL'UN, HIZLI TRENİN, ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ'NÜN İHALESİ YAPILACAK"

        Egemen güçlerin Türkiye'yi bölemeyeceğini vurgulayan Erdoğan, "Güçlenen Türkiye istemiyorlar. Zayıf Türkiye istiyorlar. 2003'ten bu yana eğitimiyle, sağlığıyla, ulaşımıyla, köprüleriyle, boğazdan tüp geçitleriyle, bunlar çılgına döndü." dedi.

        Erdoğan, 26 Ağustos'ta Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılacağını, 20 Aralık'ta da boğazın altından otomobillerin geçeceğini belirterek, " 'Nasıl olur ya? Bunlar bunu nasıl yapar?' diyorlar. Fakat bitmeyecek. Şimdi ihalelere de geçtik. Kanal İstanbul'un ihalesi de yapılacak. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün hızlı tren ihalesi yapılacak. Çanakkale Köprüsü'nün ihalesi yapılacak. Bunlar çıldırıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar. Unutmayın kaderin üstünde bir kader var." şeklinde konuştu.

        Bu milletin eşi benzeri olmadığını, ne kadar iftihar etse az olacağını ifade eden Erdoğan, 15 Temmuz gecesi Marmaris'ten cep telefonuyla millete seslendiğinde, milletin meydanları doldurduğunu hatırlattı.

        Erdoğan, yarın Yenikapı'da miting yapılacağını anımsatarak, katılanlarla birlikle birlik ve beraberlik mesajının verileceğini, ayrım değil, birlik ve beraberlik olacağını kaydetti.

        Herkesin meydana sadece Türk bayrağıyla geleceğini belirten Erdoğan, orada tek bayrağın, tek vatanın ne olduğunun gösterileceğini ifade etti.

        Ellerinde Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, konuşması sırasında Erdoğan'a sloganlar atarak karşılık verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ