Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Geleceğin gazetecileri Habertürk’te yetişecek (Bahçeşehir Üniversitesi)

        Habertürk ile Bahçeşehir Üniversitesi arasında yapılan eğitim anlaşması, Türkiye’de “üniversite-basın” işbirliği açısından bir ilki yaşama geçirirken, geleceğin gazetecilerinin de “çekirdekten” yetişmesini sağlayacak. İki kurumun ortak projesi, gazetecilik eğitimi alan gençlerin mesleğe başlarken eksikliği hissedilen “pratik” eğitimi almalarını sağlayacak.

        Proje 2014-2015 eğitim yılında başlayacak. Bu modele göre İletişim Fakültesi’nin 3. ve 4. sınıf öğrencileri yazı işlerinden spora, magazinden ekonomiye, grafikten sayfa sekreterliğine kadar tüm alanlarda “seçmeli dersler” kapsamında 1 yıl boyunca çalışacak.

        MEZUNİYETTE ETKİLİ OLACAK

        Öğrencilerin Habertürk’te geçirdikleri süre, mezuniyetlerinde de etkili olacak not almalarını sağlayacak. Çünkü görev yaptıkları ilgili departman koordinatörü tarafından da not verilecek.

        DERSLER GAZETEYE TAŞINIYOR

        Üniversitenin öğretim üyeleri bazı derslerini de Habertürk’te yapabilecek, Habertürk’ün uzmanları da üniversitede markalı dersler verebilecek. Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Selçuk Tepeli, böyle bir modelin basın tarihinde ilk kez denendiğini belirterek, “Gazetecilik yalnız derste değil aslen usta- çırak ilişkisiyle öğrenilir. Gazetelerin de üniversitelerden faydalanması gerekir. İlk kez denenecek bu projeyle ikisini de gerçekleştirmeyi umuyoruz” dedi.

        ‘ÖRNEK BİR MODEL’

        Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatoş Adiloğlu ise bu anlaşmayla öğrencilerin hem üniversitedeki derslerine katılacaklarını hem de eğitimlerinin 1 yılını Habertürk’te sürdüreceklerini hatırlatarak, “Anlaşma diğer iletişim fakülteleri ve medya kuruluşlarına model teşkil edecek” diye konuştu. Adiloğlu, proje sayesinde gençlerin uzmanlaşmak istedikleri alanla ilgili dersleri Habertürk’te seçerek, meslek pratiğiyle erken tanışıp deneyime sahip olacaklarını belirtti.

        Adiloğlu, “Proje, Habertürk’ten atanacak koordinatörler ve fakültedeki öğretim üyelerinin yönetiminde sürdürülecek. Dönem sonunda öğrencilerin başarı değerlendirmesi faaliyet gösterdiği departman koordinatörü ve fakülte öğretim üyesi tarafından yapılacak” ifadesini kullandı. Adiloğlu, Yeni Medya, Sinema ve Televizyon, Fotoğraf ve Video, İletişim Tasarımı, Halkla İlişkiler bölümlerinin öğrencilerinin bu işbirliğinden yararlanacaklarını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ