Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ramazan Sahurda bunu yiyen susamıyor!

        Aşırı sıcaklara denk gelen Ramazan ayı, oruç tutanların susuz kalmasına neden olurken, sahurda çilek yiyenlerin susuzluk çekmediği belirtildi.

        Bartın'daki çilek üreticileri sahur vaktinde çilek yiyenlerin oruç tutarken gün içinde susamadıklarını belirtti. Ramazan ayının gelmesi ile birlikte susuzluğu engellediği iddia edilen yedi veren çilek seyyar satıcılar tarafından satılmaya başlandı. Satıcılardan Zeliha Kara, "'Bu yedi veren. Bunu Özel İdareye yaptırdık. Bakımı ve sulaması zor, sistemli muşamba üzeri damlama sulama ile bakınca oluyor. Çileğin tadı başka. Her şeyin yeri ayrıdır. Salı ve Cuma günleri geliyoruz. Bir günde 150- 200 kilogram çilek getiriyoruz. 4-5-6 liraya, yani müşterinin parasına göre satıyoruz''dedi.

        Gürgenpınarı köyünden Remzi Erdoğan ise, "Bu mevsim de çilek üretmenin emeği çok. Sadece bedenle gitse, yine razıyız. Ama bedenle olmuyor. Bu seneki hava koşulları bizi mahvetti. Bir sıcak oldu, bir soğuk oldu. Bir de pazara indiğimiz zaman satamıyoruz. Bir de Ramazan dolayısıyla işlerimiz zayıf yeni başladık. Bu çilek sahurda yendiği zaman oruç tutarken su aratmıyor. Biz sürekli yiyoruz ve susamıyoruz'' dedi.

        Oruç tutanlar için susamayı engelleyen çilek kısa zaman da tüketildi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ