Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ramazan Ramazan için hararet azaltıcı içecekler!

        Ramazan, yaz mevsiminin en sıcak ve uzun günlerine rastlayınca, harareti azaltmak ve susamanın önüne geçmek daha önemli hale geliyor. İşte diyetisyen Murat ve Aysun Gökçen’den oruçluların susuzluklarını azaltacak içecek tarifleri ve hararet önleyici besinler:

        ŞEFTALİ SUYU

        Kalorisi düşük, hafif, lezzetli, vitamin ve mineral içeriği yüksek olup susuzluğu giderir. Hem yapımı kolay, hem de iftardan sahura doya doya içilecek değerli bir sıvı kaynağı.

        MALZEME:

        * 1 adet büyük boy şeftali

        * 1 litre su

        * 1 çorba kaşığı toz veya 10 damla sıvı tatlandırıcı

        HAZIRLANIŞI:

        Şeftaliyi soyup çekirdeğini çıkardıktan sonra blender’dan geçirin. Sonra suyu ve tatlandırıcıyı ekleyerek tüm malzemeleri tekrar blender’a koyun ve blender süresi uzadıkça daha lezzetli olacağını unutmayın. Kırık buz ilavesi ile son bir kez daha blender’dan geçirip mükemmel lezzetteki içeceğinizi servis edin.

        YOĞURTLU HURMA

        Özellikle B12 vitamini yönünden zengin olan bu tatlı karışım, D ve C vitaminlerince de güçlüdür. Bu düşük kalorili, hafif ve lezzetli tatlı sizi iftardan sonra serinletmekle kalmayacak hararetinizi de azaltacaktır.

        MALZEME:

        * 1 su bardağı yoğurt

        * Yarım muz

        * 2 hurma

        HAZIRLANIŞI:

        Muzu kabuğundan, hurmayı da çekirdeğinden ayırdıktan sonra blender’a koyup yoğurt ilave edin ve tüm karışımı yaklaşık 2 dakika blender’dan geçirin. Karışımı büyükçe bir kaseye koyup buzdolabının buzluğunda bir saat kadar bekletin. Artık tatlınız hazır. Kaşığınızla hafifçe kazıyarak yiyebilirsiniz.

        BİTKİSEL SU

        Özellikle su içemeyen ya da su içmekte zorlanan sağlık sorunlu kişiler için iyi bir içecek olan bu karışım, hem günlük sıvı ihtiyacınızı karşılayacak, hem de kolay sıvı tüketmenize neden olacak. Ayrıca midenizi rahatlatırken, rahat uyumanıza da katkı sağlayacaktır. Bu karışımın az miktarda da olsa kolesterolünüzün düşmesine yarayacağını da unutmayın.

        MALZEME:

        * 1 litre su

        * 1 poşet rezene çayı

        * 1 poşet yeşil çay

        * 1 poşet ıhlamur

        * Yarım limon suyu

        HAZIRLANIŞI:

        1 litre suyun içinden 1 büyük fincan su alıp kaynatın. Kaynamış suyun içine, rezene, ıhlamur, yeşil çay poşetlerini koyup 10 dakika bekletin. Daha sonra fincandaki karışımı geride kalan su ile karıştırın ve limon suyu ilave edin. Karışıma bir iki buz eklerseniz yatana kadar içebilirsiniz.

        BEYAZ LİMONATA

        Yapımı çok kolay olan bu içecek, size gün boyu harcadığınız C vitaminini tekrar kazandıracaktır. Hele bir de sigara içiyorsanız bu içecek ile vücudunuzu C vitamininin etkilerini yok eden sigaranın zararlarından da korumuş olursunuz.

        MALZEME:

        * 1 litre su

        * 1 adet salatalık

        * 2 limon

        * 1 çorba kaşığı toz veya 10 damla sıvı tatlandırıcı

        HAZIRLANIŞI:

        Limonları iyice sıkın ve salatalığı soyun. Su ve tatlandırıcı dahil tüm malzemeleri blender’a atın. 2-3 adet buz ilave ederek 30 saniye blender’da tutun. Serinletici, düşük kalorili ve bol C vitaminli içeceğiniz servise hazırdır.

        CEYDA ERENOĞLU- GAZETE HABERTURK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ