Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Bugün caz yapın!

        Ece ULUSUM / GAZETE HABERTÜRK

        Dünya Caz Günü’nün merkezinin İstanbul olduğu yıl, 2013. Her cazcı gibi bir ayağı neredeyse İstanbul’da olan Herbie Hancock gelmiş, gözlüğünün üstünden bakarak caz müzik yapmanın kendisi için neyi ifade ettiğini anlatıyor: “Özgürlüğü hissetmek, tam da o anı yaşadığını anlamak...” Hancock bu tutkusunu her insana bulaştırmak için 2012’de UNESCO ile birlikte 30 Nisan’ı Dünya Caz Günü ilan etmişti. 4 yıldır her nisan sonu bir caz havası esiyor. Bu yılın en büyük etkinliklerinden biriyse ABD Washington D.C.’de Beyaz Saray’da. Obama ve ailesinin de katılacağı etkinlikte caz dünyasının süper starları gün boyu konser verecek. Etkinlik ulusal kanallardan ve radyolardan da naklen yayınlanacak. 150’den fazla ülkede kutlanacak bu kültür-sanat gününü siz de ıskalamayın. İstanbul’da her cazsevere göre bir etkinlik var.

        Sons of Kemet

        22.30 Garajistanbul

        Londra caz âleminin en sevilen gruplarından Sons of Kemet de bu özel günü İstanbul’da geçirecek olanlardan. “Burn” albümleriyle epey ödül alan gruptaki saksofoncu, klarnetçi, besteci ve BBC Yeni Nesil Sanatçı’sı olarak anılan Shabaka Hutchings’ı canlı izleme fırsatı. Garanti Caz Yeşili kapsamındaki konser cazın her rengini yakalamanızı sağlayacak.

        International Jazz Day

        22.00 Les Ambassadeurs Bar

        Bu güne özel bir konser... Manuel Rocheman, Julia Sarr, Giovanni Mirabassi, Sibel Köse, Aşkın Arsunan, Flapper Swing Band ve daha birçok sanatçı; trio ve quartet performanslarıyla Les Ambassadeurs Bar’da.

        Dünya Caz Günü Konseri

        22.00 Living Room

        Dünya Caz Günü kapsamında gerçekleşecek konserde ‘bizim’ cazcılar sahnede. Alanlarında en iyi müzisyenler, cazseverlere gece boyunca eğlenceli anlar yaşatacak. Sahnedeki isimleri sol baştan sayalım; Neşet Ruacan, Deniz Dündar, Şenova Ülker, Yahya Dai, Bulut Gülen ve Berker Şahin.

        Melis Sökmen

        22.00 Eataly-Bar Terrazzo

        Sökmen, caz coşkusunu birçok dilde ve farklı tarzlarda söyleyeceği parçalarla kutlayacak. G

        aranti Caz Yeşili: Uluslararası Caz Konseri

        20.30 Zorlu PSM

        Drama Sahnesi Zorlu PSM, sanat ve kültür adına bu günü, Ece Göksu ve Jülide Özçelik’in performanslarıyla kutlayacak. İkisi de güçlü ses... Dahası cazseverlere hem nostalji yaşatacak hem de cazlı bir zaman yolculuğuna çıkaracaklar!

        Chico Freeman & Heiri Känzig

        20.00 Akbank Sanat

        Ünlü saksofoncu Chico Freeman’ın çalıştığı isimleri düşünün McCoy Tyner Trio, Dizzy Gillespie, Elvin Jones, Reggie Workman, Herbie Hancock, Bill Cosby, Dave Holland, Muhal Richard Abrams... İsviçreli Heiri Känzig ise Avrupa’nın en iyi kontrbasçılarından biri. İkisi bir araya gelince neler olacak merak etmiyor musunuz?

        Garanti Caz Yeşili: Alfredo Rodríguez

        Trio 22.00

        Babylon Bomonti Müzik tarihinin yaşayan efsanelerinden Quincy Jones’un müzik dünyasına sunduğu Alfredo Rodríguez Trio ve Midnight Session’da Korhan Futacı ve Kara Orkestra, Garanti Caz Yeşili konserleri kapsamında Dünya Caz Günü’nde Babylon’da.

        Uluslararası Caz Günü, Caz Ağacı 2016, Django Reinhardt

        22.30 Salon İKSV

        Garanti Caz Yeşili, bugün Django Reinhardt gecesiyle Salon İKSV’de Uluslararası Caz Günü’nü kutluyor. Bu diğer kutlamalardan biraz farklı, açıklandığına göre bu, Django Reinhardt için rasyonel ruh çağırma seansı... Sahnede Şirin Soysal, Başak Yavuz, Ülkü Aybala Sunat (vokal), Bilal Karaman, Mehmet Mutlu (gitar), Baran Say (kontrbas), Vedat Özdemiroğlu (sunucu) olacak!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ