Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam ERZİNCAN'DA ŞOK İNTİHAR

        Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap intihar etti.

        Rektör Prof. Dr. Büyükkasap, Eğitim Fakültesi yerleşkesindeki lojmanında iple ile kendini asarak yaşamına son verdi.

        Durumun bildirilmesi üzerine 112 Acil Servis ekiplerinin müdahale için lojmana geldiği ancak Büyükkasap'ın öldüğü belirlendi. Erzincan Valisi Abdulkadir Demir ile Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz da olay yerine geldi.

        Bu arada, bazı üniversite çalışanları taş ve bardak atarak ''Her şey sizin başınızın altından çıktı'' diye bağırarak basın mensuplarına saldırdı.

        Erzincan Üniversitesi Rektörlüğü'ndeki Yapı İşleri Daire Başkanlığı'na polis tarafından ısıtma sistemiyle ilgili ihalede yolsuzluk yapıldığı gerekçesiyle bir hafta önce operasyon düzenlenmiş ve olayla ilgili 10 kişi gözaltına alınmış, 3'ü tutuklanmıştı.

        Erdoğan Büyükkasap, 3 Şubat 1962'de Tosya'da doğdu. Lisans eğitimini Erzurum Atatürk Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde tamamlayan Büyükkasap aynı üniversitede Fen Bilimleri Enstitüsü'nde yüksek lisans eğitiminin ardından Eğitim Fakültesi'nde görev yapmıştı.

        -YÖK BAŞKANI ÖZCAN: ''BİZDE BİR SORUŞTURMA DOSYASI YOK''

        YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap'ın intiharına ilişkin olarak, YÖK'te Prof. Dr. Büyükkasap ile ilgili herhangi bir disiplin soruşturması bulunmadığını, intiharın tamamen bilinmez bir durum olduğunu söyledi.

        Özcan, üniversitede bir süre önce yapılan 100 milyon liralık bir ihale nedeniyle iki üniversite çalışanının sorgulandığını ifade ederek, ''O da Rektörle çok uzaktan alakalı bir şey yani bizzat kendisinin içinde olduğu bir şey değil'' dedi.

        YÖK Başkanı Prof. Dr. Özcan, AA muhabirinin, Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap'ın intiharıyla ilgili sorusu üzerine, Erzincan Valisi Abdulkadir Demir ve Erzincan Üniversitesi Rektör Yardımcısı ile görüşerek konuyla ilgili bilgi aldığını kaydetti. Özcan, şöyle konuştu:

        ''Nasıl olduğuyla ilgili çok açık seçik bilgiler yok. Bir defa Rektör'ün kendisiyle ilgili bir problem yok. Dün akşamüstü arkadaşlarıyla beraber, hava da iyiymiş orada, yürüyüş yaptıklarını söyledi. Gayet mutlu bir şekilde evine gitmiş ama sabahleyin maalesef böyle müessif bir hadiseyle karşılaştık.

        Üniversitede zannediyorum bir müddet önce 100 milyon liralık bir ihale olmuş. O ihaledeki bazı problemler yüzünden, o daireden bir mühendis arkadaş ile bir memur arkadaşı içeri almışlar sorgulamak için. 'Bununla alakası var mı?' diye sordum. O da Rektörle çok uzaktan alakalı bir şey yani bizzat kendisinin içinde olduğu bir şey değil.''

        ''Erzincan'daki olaylarla intiharın bir ilgisi olup olmadığını sordunuz mu?'' sorusu üzerine Özcan, ''Onu bilmiyoruz. O konuda hiçbir bilgimiz yok. Bizde de öyle bir dosyası yok Rektör'ün. O türden disiplinle ilgili hakkında soruşturma yapılan hocalarımızdan biri değil. Bu nedenle tamamen bilinmez bir durum. Ailesine ve üniversite camiasına başsağlığı dileriz'' diye konuştu.

        Büyükkasap'ı şahsen tanıdığını ifade eden Özcan, ''Bütün rektörlerimizi tanıdığım gibi kendisini de tanıyordum. Öyle özel, problemli bir durumu yoktu. Hani bazen garip hareket eden insanlar olur, öyle birisi değildi. Son derece normal hareket eden bir beyefendiydi'' dedi.

        Erzincan Valisi Demir'den de konuya ilişkin bilgi aldığını belirten Özcan, Demir'in de aşağı yukarı aynı bilgileri kendisine ilettiğini söyledi. Özcan, ''Vali Bey de o ihaledeki yolsuzluktan bahsetti ama onun Hoca ile pek bir alakası yok'' dedi.

        Özcan, konuyla ilgili gelişmeleri YÖK olarak takip edeceklerini kaydetti

        VALİ DEMİR: AİLESİNE VE ÇOCUKLARINA SELAM BIRAKTI

        Erzincan Valisi Abdülkadir Demir, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap'ın intihar sebebiyle ilgili herhangi bir tespitlerinin olmadığını belirterek, ''Bir not bırakmış. Notta sadece ailesine ve çocuklarına selam söylemiş'' dedi. Demir şöyle konuştu:

        ''İntihar sebebiyle ilgili herhangi bir tespitimiz yoktur. Bir not bırakmış. Notta sadece ailesine ve çocuklarına selam söylemiş. Bunun dışında bildiğimiz bir olay yok. Sabah hocamız evinden çıkmayınca, yakın mesai arkadaşları ilk başta dinleniyor diye düşünmüşler daha sonra gecikince kapıyı açıp içeri girdiklerinde, hocamızın intihar ettiğini görmüşler. Hocamızın cenazesi otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Eşi ve çocuğu Erzincan'a gelmek için Erzurum'dan yola çıktılar.''

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ