Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İbrahim Tatlıses vuruldu!

        14 Mart gece yarısı, ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses, Beyaz TV binasından çıkışı sırasında silahlı saldırıya uğradı. Arabasına bindikten kısa bir süre başka bir araç tarafından önü kesilen ve 11 el ateş edilen Tatlıses, Maslak Acıbadem Hastanesi'nde tedavi görüyor. Doktorların yaptığı açıklamaya göre, Tatlıses'in durumu ciddiyetini koruyor. Saldırıyı gerçekleştiren kişiler ise henüz bulunamadı. Devletin ileri gelenleri tarafından takip edilen soruşturma, tüm hızıyla sürüyor.

        Sanatçı İbrahim Tatlıses'in iki koruması, silahlı saldırıyla ilgili ifade vermek üzere İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğüne geldi.

        Tatlıses ile asistanı Buket Çakıcı'nın silahla yaralandığı saldırıyla ilgili olarak İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğünce sürdürülen soruşturma kapsamında, Tatlıses'in emekli polis memuru oldukları öğrenilen iki koruması, ifade vermek üzere Asayiş Şube Müdürlüğünün bulunduğu İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Gayrettepe'deki yerleşkesine geldi.

        Korumaların ifadesinin alınmasına devam edildiği bildirildi.

        Serhat ALAATTİNOĞLU - Eray EROLLU / AHT

        Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses'in Beyaz TV'deki İbo Show programının çekiminin ardından Şişli Sanayi Mahallesi'nde bulunan Nurol Plaza'dan aracıyla çıkış yaptığı sırada, 3 otomobil tarafından önü kesildi. Otomobilden inen saldırganlar, Tatlıses'in bulunduğu aracı uzun namlulu silahlarla taradı. Saldırı sonucu İbrahim Tatlıses başına isabet eden bir kurşunla yaralanırken, yanında bulunan menejeri Damla Çakıcı'nın ablası Buket Çakıcı ise omzundan yaralandı.

        Tatlıses, ilk olarak Özel Levent Hastanesi'ne kaldırıldı. Daha sonra Maslak Acıbadem Hastanesi'ne sevk edidi.

        Maslak Acıbadem Hastanesi Başhekimi Çağlar Çuhadaroğlu, silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan İbrahim Tatlıses'in hayati tehlikesinin devam ettiğini ancak sanatçının, hastaneye ilk geldiği noktadan daha iyi durumda olduğunu bildirdi.

        Polis ekipleri saldırganları yakalamak için soruşturma başlatırken, Tatlıses'in hastaneye sevki sırasında korumaları basın mensuplarına saldırdı.

        POLİSLERİN İNCELEMESİ SÜRÜYOR

        Ünlü sanatçının hayati tehlikesi sürerken, polis ekipleri de saldırının yaşandığı Nurol Plaza önündeki incelemelerine devam ediyor. Saldırı sırasında plazanın camlarına da kurşun isabet ettiği gözlenirken, olay yeri inceleme ekipleri kurşun izlerini tek tek inceliyor. Güvenlik şeridiyle kapatılan alana kimse yaklaştırılmıyor.

        TATLISES'İN ARACI, KAPORTADA KALAN KURŞUNUN ÇIKARILMASI İÇİN SERVİSE GÖNDERİLDİ

        Sanatçı İbrahim Tatlıses'e yönelik silahlı saldırıda otomatik silahla 4 kurşunun isabet ettiği araç, kaportasında kalan kurşunun çıkarılması için servise gönderildi.

        İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Gayrettepe'deki yerleşkesinde Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekiplerince, saldırı sırasında Tatlıses'in şoförü Hakan Çalışkan'ın kullandığı 34 AP 3843 plakalı lüks araçta detaylı inceleme yapıldı.

        Daha sonra araç, Trafik Vakfına ait bir çekici ile kaportasında kalan bir kurşunun çıkarılması için servisine gönderildi.

        Öte yandan Tatlıses'in vurulması olayıyla ilgili olarak Organize, Asayiş ve Terörle Mücadele Şube Müdürlükleri tarafından soruşturma yürütüldüğü bildirildi.

        DAHA ÖNCE DE SİLAHLI SALDIRIYA UĞRAMIŞTI

        Öte yandan, İbrahim Tatlıses 1990 yılının ocak ayında Maksim Gazinosu'nda sahnedeyken bacağından vurulmuştu.

        Yine 18 Mayıs 1998 tarihinde Beşiktaş Barbaros Bulvarı üzerinde otomobilinin içerisindeyken pompalı tüfekli saldırıya uğrayan Tatlıses, bu saldırıdan yara almadan kurtulmuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ