Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kış nasıl geçecek?

        HABERTURK.COM

        Türkiye'yi nasıl bir sonbahar ve ardından nasıl bir kış bekliyor?

        İL İL EN DETAYLI VE EN GÜNCEL HAVA DURUMU BİLGİLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

        İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen:

        "Şöyle bir durum Türkiye'de görülmeye başlandı. Bahar ayları ortadan kalktı. Kış, İlkbaharı alıyor, yaz da sonbaharı alıyor. Bu sene de bunu göreceğiz. Yani yaz, sonbaharı kendisine alacak, kendi sahiplenecek. Kış da ilkbaharı kendisine alacak."

        "Yani yağmurlar tabiki bu mevsimde olacaktır. Ama sıcaklıklar yine yazın bir uzantısı olarak devam edecektir. Gördüğünüz gibi dün kuvvetli bir yağış almamıza rağmen sıcaklıklar düşmedi. 2-3 derecelik bir düşüş oldu sadece. Bundan sonrada ancak o kadar düşüş olabilir. Yani İstanbul olarak baktığımız zaman 27-28 derecelik sıcaklıklar, Kasım ayına kadar devam edecektir. Pastırma yazı dediğimiz olay, Kasım ayının ilk haftasıyla, ikinci haftasının sonuna kadar görülecektir. Ondan sonra zaten Aralık ayı kış ayının ilk ayıdır. Kış ayı da dediğim gibi ilkbaharı da içine alacak şekilde, Mayıs ayına kadar soğuk olarak devam edecektir. "

        "BU ÇOK ÖNEMLİ BİR PROBLEMDİR!"

        "Bu arada önümüze çok önemli bir problem daha çıkıyor. Görüyoruz ki bir kuraklık problemi yaşıyoruz. Eylül ayının 20'sine kadar yağmur yağmadı. Bu da bir kuraklığın görülmeye başlandığı hissini yaratıyor. "

        BU KIŞ NASIL GEÇECEK?

        "Bu kış esasında sert geçmeyecek, sıcak da geçmeyecek. Şaşırtıcı bir değer gözükmüyor. Türkiye genellemesi olarak 20 yıllık bir kış ortalaması şartlarında geçecek. Anormal bir durum olmayacak. Türkiye ortalama bir kışını yaşayacak bu sene.

        YAĞIŞLAR NE ZAMANA KADAR SÜRECEK?

        Dün geceki yağışa baktığımız zaman şiddetli bir yağıştı. Bu yağış türü kuraklığı önlemez. Çünkü şiddetli yağışlar kuraklığı önlemez, yavaş yağışlar kuraklığı önler. Bu tür yağışların Kasım ayına kadar sürmesini bekliyoruz.

        "SAĞLIK AÇISINDAN İYİ BİR SENE OLACAK GİBİ!"

        Yağışların dışında soğuk havaların çok fazla olacağını tahmin etmiyorum. Bu yüzden sağlık açısından pek bir problem yaşamayacağız."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ