Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 75'lik büyükanne Iris Davis, spor azmiyle gençlere taş çıkarıyor
        1

        Yaşlı insanların pek çoğu belli bir dönemden sonra sakatlanmamak için ağır işlerden uzak durup daha sakin bir hayat geçirmeyi tercih ediyor.

        2

        Ancak 75 yaşındaki Iris Davis, yaşıtlarından çok daha hareketli bir yaşam sürüyor.

        3

        İrlanda'nın Dublin kentinden ABD'ye göç eden Iris Davis yıllardır vücut geliştirme sporuyla ilgileniyor. Ancak Davis'in spor ile tanışma hikayesinin altında üzücü olaylar yaytıyor.

        4

        17 yaşında evlenen 18'inde ise ilk bebeğini kucağına alan İrlandalı kadın, 2 aylık bebeğinin vefatından 4 yıl sonra eşini de kaybetti.

        5

        22 yaşında yeni bir hayata başlamak için kızıyla birlikte ABD'ye taşınan Davis, depresyonla mücadele etmek için spora başladı.

        6

        Tabii ABD'de 60'lı yıllara kadar kadınların spor salonlarına girmesi yasaktı. İrlandalı kadın bir ilk olmak istedi ve spor aşkından hiç vazgeçmedi.

        7

        İlk vücut geliştirme yarışmasına 50 yaşında katıldı. Yarışmada 2. oldu ve aldığı derece, spora devam etmesi için onu teşvik etti.

        8

        Yaklaşık 50 yıllık spor hayatında 11 dalda uluslararası vücut geliştirme şampiyonluğuna sahip Iris Davis, 74. doğum gününde üst üste 21 pull-up yaparak dünya rekoru sahibi oldu.

        9

        Şu sıralar Amerika'nın Florida eyaletinde yaşan Davis, bu yaşta bile gençlere taş çıkarıyor.