Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Ali Koç'tan transfer müjdesi! - Fenerbahçe Haberleri

        Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, FB TV'de sarı-lacivertlilerin gündemiyle ilgili konuştu.

        Başkan Koç, taraftarların merakla beklediği transfer konusuyla ilgili, "Çok yakında imkanlarımız dahilinde transfer konusunda sürprizlerimizin olacağını söyleyebilirim ama daha çok geleceğe yönelik oyuncu transfer edeceğiz.Birkaç tane tecrübeli oyuncu almamız gerektiğini biliyorum. Bu konuda da yakında haberler vereceğiz." dedi.

        Ali Koç, finansal fair-play şartlarına uymaları gerektiğini belirtip, "Bu tabloyu düzeltmemiz lazım.Avrupa'ya gidememe tehlikemiz var. Şampiyon olsak da olmasak da birAvrupatehlikesi bizi bekliyor" diye konuştu.

        Koç, Sina Afra'nın Sportif A.Ş. yönetimine alınmasıyla ilgili tepkilere, "Bu konuda bana güvenmiyorsanız benim de Fenerbahçeliliğimi sorguluyorsunuz demektir" diyerek cevap verdi.

        KOÇ'UN AÇIKLAMALARINDAN SATIRBAŞLARI

        İki saat dertleşeceğiz. Taraftarlarımızdan gelen soruları alacağız. En önemli prensiplerimizden birisi şeffaflık. Bu programın devamı ayda bir ya da 2 ayda bir olacaktır. Kampanyam boyunca şeffaflık vurgusu yapmıştım.

        50 gün oldu. Fenerbahçe tarihi bir seçim yaşayacak demiştim. Katılım oranıyla, statta olmasıyla, rekabetiyle... Bunu da yaşadık. Türkiye'nin büyük bir kısmına hitap ettik. Oyunu kullanan kongre üyelerimize, tüm taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Seçimin sonucu da tarihi oldu. Bir taraf farklı kazanacak demiştim, bu kadar farkı kimse beklemiyordu. Camianın ciddi bir değişikliğe arzuyu gösterdi. 20 yıldır süregelen bir lider, başkanlık... İyisiyle kötüsüyle... Çok şey söyleyebiliriz. Gelinen noktada camia değişiklik istiyordu. Kampanya boyuncu zihniyet değişikliğini anlattık. Kongre üyeleri tarafından kabul gördüğünü anladık. En büyük transferimiz felsefe değişikliği demiştik. Bugün de bu yüzden buradayız. Felsefe değişikliği, teknoloji kullanımından, özkaynaktan futbolcu yetiştirmeye kadar olan bir şey.

        Kampanya süresince söylediklerimizden yapabildiklerimiz var, henüz yapamadıklarımız var. Net olarak bakınca doğru yolda olduğumuzu düşünüyorum. En önemli konu Türk futbolunun içinde bulunduğu mali durumun sürdürülemez olduğunu söylemiştik. Toz pembe bir dünya yok. Gördüğümüz tablo, beklediğimizden çok farklı çıktı. Olumsuz anlamda farklı çıktı. Dilimden döndüğümce anlatacağım. Bunlar Fenerbahçe sırları değildir, camia bilmelidir.

        İlk günden itibaren farkına vardık ki hiçbir banka hesabımızda harcanacak bir kuruş yok. İhtarlar gelmeye başladı. Haciz tehditleri... Geriye dönük ödemeler yapılmadığını gördük. Bankalar, factoring şirketleri kapımıza geldi. Toz pembe dünya beklemiyorduk ama bu kadarını da beklemiyorduk. Nakit akışının da hiç olmadığını gördük. Nereye baksak temlik altında olduğunu gördük.

        Biz burada kimseyle hesaplaşmak için yapmıyoruz. Her zaman söylediğim gibi en büyük vefayı Fenerbahçe hak ediyor. Yapamadıklarımızı da niye yapamadığımızı anlatmak istiyorum.

        Toz pembe dünya beklemiyorduk, fedakarlık yapacağız dedik. Ancak camia olarak kenetlenirsek bunu yapacağımızı söyledik. Önce fedakarlık yapacağız dedik. Kaynak girdisi, sponsorluklar... Taraftarımızdan da fedakarlık bekliyoruz dedik. Feneriumlara akın ettiler, forma satışında rekora gidiyoruz, kombinelere hücum edildi. Beklediğimizden de fazla destek aldık. Bize inandınız. Hepsine teşekkür ediyorum. İnşallah sizlere layık olacağız. Bir seferberliğe çıkmazsak bunu değiştiremeyiz. Diğer kulüpleri de tetikleyecektir.

        REKLAM

        Fenerbahçe'nin 1791 çalışanı var, 452'si sporcu. Personel olarak 1339 kişi çalışıyor.

        Tüzüğün iki maddesine dikkat çekmek istiyorum. 19/c ve 19'de... Yıllık konsolide finansal tablolarının bağımsız denetleme şirketleri tarafından denetlenmeli. Bu bugüne kadar yapılmamıştır.

        Diğeri 37/i ve 37/j'ye göre hazırlanması gereken bilanço sadece 2017 için sunulmuş ve denetime tabi tutulmamıştır. Denetlenmiş rakamlar ve denetlenmemiş rakamlar arasında fark olabiliyor.

        Gelir gelmez iki ayrı denetim başlattık. Hukuki denetim sonuçlandı, mali denetim ise eylül sonu-ekim başında sonuçlanacak. Şu an göstereceğim rakamlar Fenerbahçe muhasabesine göredir. Niye bu kadar uzun sürüyor? Birincisi bazılarının şimdiye kadar hiç denetlenmemiş olması ve sezon sonu bitiş tarihi. Amacım mali yılın aynı anda bitmesi.

        REKLAM

        Bu raporlarda, Futbol A.Ş.'nin son beş senedir öz kaynaklarının tamamını yitirmesi ve eksi bakiyeye dönüşmüş olması, Türk Ticaret Kanunu'nun 376. maddesine göre 'borca batıklık' olarak değerlendirilmekte ve KAP'a da bu şekilde bildirim yapılmıştır. Faaliyet raporlarında bunların gösterilmesi şart.

        Biz neyi ibra ettik? Bunu anlamak ve anlatmak kolay değil. Sadece Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği kısmı ibra edildi.

        Bu rakamların içinde Futbol A.Ş. ve Fenerium ile birlikte FBSK çatısı altındaki 10 grup şirketimizin sonuçlarını içermiyor.

        HUKUKİ KONULAR

        88 tane davamız var, 22'si Futbol A.Ş.'de, 66'sı FBSK'de. Yaklaşık 64 milyon. Ana sorun eski futbolcularla olan davalar.

        SERMAYE ARTIŞI

        Bu konu seçim sürecinde aşağılanmıştı. Benim kulüpten hisse alacağım söylenmişti. Hiçbir şey yapılmadı dendi. İyi niyetli tenkit edenler bilsin. Sermaye artırımı en iyi şartlarda 5 ila 7 hafta sürer. Görüşmelerimiz oldu. SPK'nın onayını bekliyoruz. Mevcut sermaye 28 milyon 280 bin. Öngörülen artırımla birlikte 353 milyon 500 bin. Burada hakim ortak dernek. Diğer ortaklarımız yatırımcılar. Amacımız 350 milyonluk aktarımın Fenerbahçe Futbol A.Ş.'ye girmesi için başvurduk. Hibe olarak derneğe girecek. Şahsım adına değil. Hibe edilen 50 milyon dolar. Yapabileceğim bu. Sadece nefes aldıracak, buna çok ihtiyacımız var. Bütün problemleri kesinlikle çözmeyecek.

        REKLAM

        Bazı küçük hissedarlarımız bana kızıyor olabilir, hisseler düşüyor diye. Uzun vadede çok daha sağlıklı ve hisselerin değerini artıracak.

        İlave kaynaklar da gerekiyor. Ne yaptık?

        Yönetim kurulu kefaleti ile 50 milyon dolar'lık yeni kredi.

        Tasarruf tedbirli faktoring kredisi 50 milyon dolar. (Düşük faizli)

        Uzun vadeli kredi 120 milyon dolar (Düşük faizli)

        Yeni sponsorluk ve reklam gelirleri 20 milyon dolar.

        Bu konuda da tenkit alıyoruz. Bu geceden sonra umarım anlayacaklar. Sponsorluklar için kurduğumuz bağlantılar var. Kuracaklarımız var. Hali hazırda 20 milyon dolar'lık sponsorluğu garantiledik. Bunlar da yakında açıklanacak.

        Dünyada sponsorluk konusunda 25. kulübüz. Fena değil. Hedefimiz 3 senede 15. sıraya yükselmek. Hızlı koşmak lazım, diğer kulüpler de koşuyor. Bugünden yarına olacak şeyler değil. Şu an günü kurtarmaya çalışıyoruz.

        Sosyal medya marka yönetimi için çok önemli. Gençlerle iletişimi sosyal medyadan yönetiyoruz. 4129 Grey'le bir anlaşma yaptık, 19 Temmuz'da kampanyamızla başladık.

        REKLAM

        FUTBOLCU DEĞERLERİ

        Beşiktaş çok iyi satışlar yapıyor. Genele bakınca transfer politikaları, bu sene şampiyon olalım sonra bakarız şeklinde. Yurt dışında çok pahalı oyuncular almak. Avrupa'nın en yaşlı ligiyiz. En yaşlı yabancıların oynadığı ligiz. En az da öz kaynaktan futbolcu yetiştiren ligiz. Bu sürdürülemez. Bunun içinden çıkmak zorundayız. Son 13 yıldaki transfer faaliyetlerimizden futbolcuların değeri yüzde 33 düşmüş.

        Son 13 yılda 105 milyon euro'luk satış yapmışız 286 milyon euro'luk alış yapmışız. 181 milyon euro'luk zararımız var. Bu rakamın yer değiştirmesi lazım. Bunun maliyeti var. Geliriniz yok. Finansman maliyeti 105 milyon euro. Toplam zarar 286 milyon euro.

        13 sene önce 90 milyon euro'ymuş değerimiz. En yüksek 195 milyon euro olmuş. Şu an 60 milyon euro'ya düşmüşüz. Bu çok çarpıcı bir rakam. Niye sürdürülemez olduğunu, niye oyuncu yetiştirmemiz gerektiğini anlatıyor. Ya biz oyuncuları oynatamıyoruz ya verim sağlayamıyorlar. Bize geldikten sonra değerleri düşüyor.

        REKLAM

        STAT

        Stadımızda 48 bin kişilik kapasite var. Toplam satılamayan 7 bin 586. Satılabilir bilet sayımız 40 bin 444. Bugün biz bu biletlerden 38 bin 716'sını sattık. Bunları bin 489'u öğrenci tribünü. Hala satılabilir bilet var. Toplamda bunun dışında 239 satılabilir kombinemiz var. Çok teşekkür ediyorum. Geçen sezonun tümünde 46 milyonluk bilet satmışız. Şu anda 102 milyonluk satışımız var.

        Öğrenci tribününe dikkat çekmek istiyorum. Yönetim olarak orada bir maç izleyeceğiz. Feyenoord maçında tatsız olay yaşandı. 100-110 kişi öğrencilerimizi rahatsız ettiğini, tehdit ettiğini gördük. Baskı yaptıkları konusunda öğrenciler bize geldi. Buna çok önem veriyorum. Bu kesinlikle devam etmeyecektir. Biz örnek kulüp olmak istiyoruz. Fenerbahçe'yi gençlere yakınlaştırmak istiyoruz.

        FENERIUM

        Fenerium'da güzel şeyler oluyor, çok daha güzel şeyler olacak. 2016/2017'de ciddi düşüş olmuş. İnşallah biz bunu kıracağız, ileride rekor satış da yapacağız. Geçen sene ilk 5 günde 20 bin satılmışken bu sene 41 bin satmışız. 20 bin forma da iş adamlarından sipariş aldık, o dahil değil henüz.

        REKLAM

        Bileklik satışında yüzde 500 artış olmuş.

        STADYUM TURU

        Stadyum turumuz var. Lansmanını yapmadık, günde 10 tur var. Her ay çekiliş yapıp, 2 kişi yönetim locasında maç izleyecek, imzalı forma vereceğiz.

        TFF CEZALARI

        Çok moral bozuyorum diye tweetler alıyorum. Geç kaldık. Daha soru cevaba geçeceğiz TFF cezalarına gelmek istiyorum. 2017/2018'de 43 maça çıkmışız, bunların 20'sinde ceza yemişiz. Toplamda 4.7 milyon TL'lik ceza yemişiz. Bu 25 bin forma demek. Kar olarak bakınca 50 bin forma demek. Hem ekonomik olarak hem de taraftardan uzak kalma kısmı var. Bu 4.7 milyonun 1.8'i Beşiktaş ve Galatasaray maçlarında yediğimiz ceza. Biz örnek kulüp olmak istiyoruz. En azından 4 büyükler arasında en az ceza yiyen kulüp olmalıyız. Sporun gerçek ruhunu yansıtmak durumundayız. Nefret, şiddet ve küfürden uzak kalmalıyız. Radikal uygulamalara gideceğiz bu konuda. En büyük hayallerimden birisi küfürsüz stat projesidir. Görevde olduğum sürece de bunun için uğraşacağım. Hem sporda hem spor dışında örnek olmalıyız.

        REKLAM

        Feyenoord maçında yaşananlar beni çok üzdü. 3-0 öndeyken takımımız desteklemek varken başka takım aleyhine yapılan tezahüratlar hiç hoşuma gitmedi.

        FİNANSAL FAIR-PLAY

        Transfer yapmamızı ciddi anlamda zorluyor. Aslında kulüpler için fırsattır. Doğru uygulanırsa netice vermektedir. UEFA yetkilileriyle görüştük. Tüm kulüpler dönüşümü yapıyor, sağlıklı konuma geliyorlar. Finansal fair-play de çocukluk aşamasında. Bugün bir gerçek var ki Türk takımları nasibini aldı. Biz de onlardan biriyiz. 2015/2016'da -30 yapmamız gerekirken aşağı yukarı yapmışız. 2017/2018'in henüz rakamları yok. 2018/2019'da en az 30 milyon euro kar yapmamız gerekiyor ki hesapları tutturabilelim. Mucize bir sezon geçirip önümüzdeki sezonu +30'la kapatmamız lazım. Sponsorluklar, fedakarlıklar, seferberlik derken hep bu yüzden bunu söylüyorum. Ekim ayında görüştüğümüz zaman sonuçta biz yeni bir yönetimiz. Bu tabloyu düzeltmemiz lazım. Avrupa'ya gidememe tehlikemiz var. Şampiyon olsak da olmasak da bir Avrupa tehlikesi bizi bekliyor. Bize kızıyorlar niye transfer yok diye. Sattığımız kadar alabiliyoruz. Türk spor kulüpleri çok büyük sıkıntı altında. Belki en iyi durumdaki Beşiktaş, transfer politikaları sayesinde.

        REKLAM

        TRANSFER MÜJDESİ

        En fazla 23 oyuncu kaydettirebiliyoruz UEFA'ya. Transferler ne oldu derken bu bir hatırlatma olsun. Her şeye rağmen çok yakında imkanlarımız dahilinde transfer konusunda sürprizlerimizin olacağını söyleyebilirim ama daha çok geleceğe yönelik oyuncu transfer edeceğiz. Tecrübeli oyuncular da almamız gerekiyor tabii. Umarım yakında size güzel haberler verebilirim. Bugüne kadarki transferlerimize bakınca ciddiyetimizi görürsünüz. Barış'ın, Berke'nin, Ferdi'nin neler yapabileceğini göreceksiniz. Altınordu futbolcularını çok iyi yetiştiriyor. Onları bir kez daha tebrik ediyorum. Birkaç tane tecrübeli oyuncu almamız gerektiğini biliyorum. Bu konuda da yakında haberler vereceğiz.

        Güzel günler yakında ama sandığımızdan biraz daha uzakta.

        FENERBAHÇE ÜNİVERSİTESİ

        Ne cesaret valla, tebrik etmemiz lazım. Bizim kendi üniversitemiz var. Ne kadar zor olduğunu bizzat biliyoruz. Bu çok önemli. Bilgi vermek istiyorum. YÖK'e gidip erteleme istedik. Öğrenci alımı konusunda süre istedik. 5 fakülteli hak almışız. 2 kampüs olacağını söylemişiz. 821 öğrenciyle başlayıp 3819 öğrenciye ulaşacağımızı söylemişiz. Bir bina kiralamışız. Yıllık bedeli 16 milyon TL. 10 yıllık anlaşma yapmışız. 160 milyon TL. 61 personelimiz var. Bu arkadaşlara 745 bin TL maaş ödüyoruz aylık. 1 Eylül itibariyle 33 kişiye daha söz vermişiz. Hayret ettik. YÖK'e koştuk, YÖK başkanına binlerce kez teşekkür ediyorum. Anlayışla karşıladılar, ivedi karar aldılar. Salı günü gittik, çarşamba kılavuz basılacaktı. Bir gün geç gitsek dönüşümüz olmayacaktı. Ötelemiş durumdayız. Neyi gerçekçi bulmadık? Koç Üniversitesi'nin ilk 5 yıldaki öğrenci sayıları... 90'la başlıyor. Biz ilk yıldan 821'le başlıyoruz. Ondan sonra daha önemlisi Fenerbahçe'ye yakışan eğitim veremeyeceğimizi gördük. Fiziksel olarak kampüsün hazır olmayacağını gördük. Projeksiyonu gerçekçi bulmadık. Bu iş için YÖK'ten yardım istedik, sağ olsunlar yardım ettiler. Vakıf olarak 50 milyon TL'lik mal varlığımız olması gerekiyor. Biz bunu hisse senedi vererek yapmışız, para, arsa, villa, daire vermişiz. Ne kadar para toplamışız? 1.37 milyon TL. Fenerbahçe, üniversiteyi 1.4 milyonla kurmak üzere yola çıkmış. Ne başkan ne de yönetim katkıda bulunmamış. Düşünebiliyor musunuz? Bir tek Vefa Bey, 600 bin TL bağışlamış. Onu da yönetimde saymıyorum. Bunu devam ettirmemiz mümkün değildi. Bundan sonra ne yapabileceğimizi anlamaya çalışıyoruz. 3-4 ayımız var. Belki başka kurumlarla ortaklık yapacağız ya da spor birimlerine odaklanacağız.

        REKLAM

        Bir sonraki programda amatör şubeler, gayrimenkuller, 1 milyon üye, Türk sporu hakkında anlatmak istediklerim var.

        SCOUTING VE ALTYAPI

        Altyapı konusunda düşüncelerimi biliyorsunuz. Mevcut imkanlırımız yetersiz. Uzun vadede meyve veriyor. Sahaları yapacağız. Esas hedefimiz önümüzdeki yıl içinde bir akadameyi hayata geçirmek. Hocamız, sportif direktörümüz, yardımcı hocamız altyapıdaki maçları izliyorlar. U21'de daha iyi tablo gördük. 3 oyuncuyla profesyonel sözleşme imzaladık. 2'si İzmir'e gidecek takımla beraber. Önce tesis, sonra anlayış. Benden tesis beklemeyin, altyapı tesisi bekleyin sadece dedim. Anlayış, eğitim, insanlık, kişisel gelişim... Altyapıyı öncelikler arasında tutuyoruz.

        Scoutinge gelince hali hazırda scouting sistemimiz var. 100 küsür futbolcu inceledik dedik. Niye almıyorsunuz diyenler bugün cevabı almıştır. Şimdiden birkaç güne açıklayacağımız transferlerde de göreceksiniz. İmkanlar sınırlı da olsa bir şeyler yapılabiliyor. 18-19 yaşındaki Berkeleri, Barışları keşfedecek bir sistem istiyoruz. Bu anlayışımızda değişen bir şey yok. Fenerbahçe artık para için değil kariyer için gelinen bir kulüp olmalıdır. İyi insanların, iyi futbolcuların, örnek karakterlerin bulunması gerekiyor.

        REKLAM

        3 TEMMUZ ŞİKE KUMPASI DAVASI

        Dün duruşmalar başladı. Kumpası yapanların duruşmaları başladı. Kulüp avukatları takip ediyor. Avukatlarımız takip halindeler. Bizi esas ilgilendiren Yargıtay'daki kararın bir an önce açıklanması. Niye bu kadar sürüncemede bırakılıyor anlamakta güçlük çekiyorum. Bu bitmeden zararların tazmini süreci başlayamıyor. Yepyeni bir süreç. Belki biz onların sonunu göremeyeceğiz. Bunlar 4-5-6 yıl sürecek davalar.

        GAYRİMENKUL SATIŞI

        Bizi karalamaya çalışanlar bu geceden sonra inşallah köşelere kaçarlar. Eski yönetimle ilgili rahatsızlıklar olabilir. Yanlış rakamlar diyebilirler. Anlatmak istedikleri varsa bu televizyon emirlerinde. Ben anlattıklarım konusunda çok çalıştım arkadaşlarla. Yanlış bilgi verdiğimi düşünmüyorum. Denetimden sonra biraz oynamalar olabilir. Yanlış söylediklerimiz varsa bu televizyona çıkabilirler. Stadımızın satılacağı söyleniyor. Bizim olmayan mal nasıl satılır? Gücümüz yettiği müddetçe burada devam etmeliyiz. İyi niyetli atılan birkaç tweet sonrası tepkiler var. Biz başkalarına altyapı yaptırıyoruz sanıyorlar. Biz ne yapacaksak açık açık söylüyoruz. Hiç öyle bir çalışmamız yok. Biz bunu engellemek için çalışırız.

        REKLAM

        Diğer gayrimenkullere gelince... Biz spor şirketiyiz, gayrimenkul şirketi değiliz. İpotekli gayrimenkulleri satmak durumunda kalabiliriz. Edirne, Kayseri'deki şubeler... Ne yapmamız gerekiyorsa kulübü bu durumdan çıkarmak için yapacağız. Biz her şeyi yapacağız. Doğru bildiğimiz yoldan sapmayacağız. Şu an büyük bir satış planımız yok. Hepsinde ipotek var zaten. Gebze'de siyah çoraplılar akademisi kurulacak dendi, orada da problem var, yapmak mümkün değil. Arazi satmak değil, vergi affı neticesinde nasıl değerlendirebileceğimizi görmek.

        SİNA AFRA

        Sina Afra konusu beni çok üzüyor. Konu güya Sina Bey Trabzonsporluymuş, 3 Temmuz'da Trabzonspor'u desteklemiş, ben de onu yönetime alacakmışım. Bu da aslında Sina Bey'in şirketinde daha önce çalışan bir kişinin yaydığı bir unsur. İnsanların zayıflıklarını keşfedeceğinize futbolcu keşfedin. 3 Temmuz benim çok hassas olduğum bir konu. Seçim için de malzeme olamaz. Bu konuda bana güvenmiyorsanız benim de Fenerbahçeliliğimi sorguluyorsunuz demektir. Fenerbahçe yerine Trabzonspor, Avrupa'ya gidiyor diye tweet attı. O gün Trabzonspor da yargılanıyordu, bugünkü husumet yoktu. Biz Fenerbahçeliler çıldırmıştık, niye bizim yerimize Trabzonspor gidiyor diye. Kendisi de bugün hata yaptığını düşünüyordur. Tamamen milli duygular neticesinden yapılmış bir hareket. İyi bir Fenerbahçeli olduğunu, ailece Fenerbahçeli olduğunu biliyorum. Beni üzen de camiamızı kandırıyormuş gibi olmak. Almayacağım dedim, almadım. Bu konu çok büyütüldü, o yüzden almadım. Her zaman kendisinden yararlanmak konusunda düşüncedeydim. Dernek yönetim kurulu 3 Haziran'da seçilmiştir. Sportif A.Ş.'ye atanmıştır. Kendi alanında uzmandır, başarıları ortadadır. Dijital dünyada markadır. Dijitalleşme konusunda Fenerbahçe'ye değer katacaktır. Fenerbahçeliliğinden zerre şüphem yoktur.

        BENFICA EŞLEŞMESİ

        En zor kurayı çektik. Bu seviyede oynayacaksak yenmemiz gerekiyor. Birkaç transfer yapacağız. Bu camianın şansı dönecek. İnanıyorum bu turda şansımız dönecek. Orada iyi sonuç alırsak Benfica'yı buradan çıkarmayız. Şansımız dönecek, Benfica maçıyla dönsün. Benfica eski Benfica değil. Fenerbahçe de yeni Fenerbahçe. Hırsımızla, biz olma duygusuyla... Fenerbahçe, Benfica ile mücadele eder. Ben ve arkadaşlarımın liderliğinde bizlere inanın. Helvayı yapacak malzeme bizde fazlasıyla var.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ