Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Alman araç kiralama şirketinin Türkiye temsilcisi satılıyor - Otomobil Haberleri

        Döviz piyasasında son dönemde yaşanan hareketlilik sonrasında otomobil kiralama sektöründe devralma ve birleşmeler hız kazanıyor. Bu kapsamda, sektörün önemli markalarından biri satış yoluyla iflastan kurtuluyor.

        Habertürk'ten Yiğitcan Yıldız'ın haberine göre, son olarak banka borçlarını ödemekte güçlük çektiği için konkordato talebinde bulunan Sixt Türkiye vergi ve banka borçları karşılığında satılıyor.

        Edinilen bilgiye göre, Sixt'in Türkiye operasyonunu sürdüren ve Ocak ayında konkordato talebinde bulunan Artı Seyahat, yerli filo kiralama şirketlerinden Borlease ile masaya oturmuş durumda.

        REKLAM

        Önümüzdeki günlerde tarafların el sıkışması beklenirken, sektöründe yüzde 15 pazar payı bulunan Sixt'in Türkiye operasyonları anlaşma halinde Borlease çatısı altında sürdürülecek.

        1992 yılından bu yana Türkiye'de faaliyetteolan Sixt, 2008'den bu yana ise Artı Seyahat bünyesinde bulunuyor.2016 yılında da Artı Seyahat'in bir bölümünü Has Otomotiv satın almıştı.

        ALMAN SİGORTA ŞİRKETİNİ SATIN ALDI

        Operasyonel kiralama sektöründe 2013 yılından beri faaliyet gösteren Borlease Grup ise geçen yılAlman sigorta şirketi Magdeburger Sigorta'yı Allianz Sigorta'dansatın aldı.

        Sigortacılık sektöründeki çalışmalarına2015 yılında Alesta Sigorta ve Ayka Sigorta’yı satın alarak başlayan şirket, Magdeburger Sigorta'nın Haziran 2018'de ise bünyesine katılması ile sektördeki hacmini büyüttü.

        Şirketin kurucusu ve hissedarıÖzgür Cem Hancan, Borlease'in Genel Müdürlüğü'nü yürütüyor.

        Filo kiralamanın yanı sıra, Borlease bünyesinde bireysel araç kiralama şirketi Popy Car ve kısa dönem kurumsal araç kiralama şirketi Urban Fleet gibi markalar da bulunuyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ