Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ankara 2 No'lu Barosunun ikinci kuruluş yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.

        Neşet Ertaş Kültür Merkezi'ndeki programın açılışında konuşan Ankara 2 No'lu Baro Başkanı Sabri Hafif, meslek ve meslektaş odaklı, milli, manevi değerlere sahip bir baro için yola çıktıklarını, aynı inanç, azim ve niyetle çalışmaya devam ettiklerini anlattı.

        Baroların öncelikli amacının avukatların daha iyi koşullarda mesleğe başlamalarını ve sürdürmelerini sağlamak olduğunu kaydeden Hafif, hayal ettikleri ve planladıkları faaliyetleri ancak birlik, beraberlik içinde yapabileceklerini söyledi.

        Hafif, 2024'e kadar üye sayılarını 5 bine çıkarmayı hedeflediklerini belirterek, "Bu yıl sonuna kadar sayımızı 3 bine çıkarırsak, hedefimize ulaşabileceğimizi düşünüyoruz." dedi.

        İsrail'in Filistin'de uyguladığı soykırıma değinen Hafif, şunları kaydetti:

        "İki aya yakın zamandır Filistin'de, Gazze'de insanlık dramı yaşanıyor. Bütün dünyanın gözü önünde insanlık suçu, saldırı suçu, göçe zorlama suçu, soykırım suçu işleniyor. Olaylar çıktığında biz de Baro olarak uluslararası bir çağrıda bulunduk. Dünya devletlerinin başkent barolarına Türkçe, İngilizce ve Arapça çağrı yaptık. Yaşanan olayların insanlık suçu olduğunu, soykırım suçu olduğunu deklare ettik."

        Törene, çeşitli hukuk sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri, bazı milletvekilleri, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, baro mensubu avukatlar ve stajyer avukatlar ile davetliler katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler