Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe ANTWERP'İ EZDİLER! Antwerp - Fenerbahçe maçı yazar yorumları: Sezonun düğmesine bastılar! - Spor Haberleri - Fenerbahçe Haberleri
        1

        UĞUR MELEKE: On beş gün önceki ilk maçta da net bir şekilde görmüştük: Fenerbahçe, Antwerp’ten fersah fersah kaliteli bir takım. Kadıköy’de 20 ile 45 arası oynanan oyun bir düğmeye basılmışçasına durmasa, Fenerbahçe 46’da kontak kapatmasa zaten Antwerp İstanbul’dan da fark yiyerek ayrılacaktı.

        2

        UĞUR MELEKE: Fenerbahçe dün zincirlerinden arınmış bir ilk yarı oynadı. Mert Hakan ve İrfan Can’ın soloları dahi maçın farka gitmesine yetti. Pereira bir sonraki maçta daha fazla kaliteli oyuncusunu bir arada sahada bulundurabilecek anlayışı benimserse, Pire’den de istediğini alabilecek güçte Fenerbahçe.

        3

        GÜNTEKİN ONAY: İlk yarıda Fenerbahçe’yi büyük keyifle izledik. Deyim yerindeyse Antwerp’i ezdiler. Özellikle İrfan Can ve Mert Hakan çok kaliteli işlere imza attı. Sosa gibi bir ustanın da oyun aklı eklenince Fenerbahçe, Antwerp karşısında kalite olarak zirve yaptı ve sezonun en iyi 45 dakikasını oynadı.

        4

        GÜRCAN BİLGİÇ: Sosa, "riskli" sınıfına giriyor ama yanına İrfan'ı aldığında pas trafiği etkili işliyor. Sosa, İrfan ve Mert Hakan... Aslında Emre Belözoğlu'nun üç silahşörü... Yanlarına Mesut'u da koymuşlardı. Ustalık ile mücadele yan yana geldiğinde, herkese gol attırabilirler. Berisha'nın estetik golü de bu ustalığın ördüğü tuğlalar ile geldi.

        5

        GÜRCAN BİLGİÇ: Ligdeki sıkıntılı maçlar sonrasında çok önemli bir galibiyet aldı Fenerbahçe. Pazar günü, Kadıköy'de taraftarıyla gülerek selamlaşma fırsatı yarattılar. Kriz zamanında, en doğru anda, en güzel skoru aldılar. Belki de sezonun düğmesine bastılar.

        6

        ÖMER ÜRÜNDÜL: Fenerbahçe deplasmanda kazanarak gruptaki şansını devam ettirdi ama bu maç ölçü alınıp her şey tozpembe oldu demek en büyük yanılgı olur. Günümüz futbolunun istediği önemli ilkeleri yok sayarsanız o zaman istikrarlı sonuçlar alamazsınız. Pereira, yapıya uymayan 3'lü defansta ısrar ediyor.

        7

        ÖMER ÜRÜNDÜL: Bunun yanında bugüne kadar hiçbir takımda, görmediğim bir tablo var. İleri uçta 3 oyuncu sürekli değişiyor, üstelikte çoğu zaman üçü birden. O zaman nasıl uyumlu bir düzen oturur? Berisha güzel bir gol attı, ilk defa hareketli ve faydalıydı. İyi bir kumaş olan ve dün de beğendiğim Meyer bugüne kadar niye ortada yoktu…

        8

        ERCAN GÜVEN: Fenerbahçe’nin Antwerp zaferi gerçekten de geçmişe dönük soru işaretleriyle geldi. Fenerbahçe’nin Belçika’da oynadığı futbol ve aldığı farklı galibiyet iki tarafı keskin bir bıçak gibi. Bir yanıyla, açtıkları beyaz sayfa nedeniyle Pereira da dahil kutlamak alkışlamak gerekir takımı… Hele ilk yarıya saygılar.

        9

        ERCAN GÜVEN: Sahadaki herkes muhteşemdi. Hoca, “Altay-Gustavo-Valencia” ile bir kaleden diğerine uzanan seren direği kırılmış, Mesut gibi ana yelkeni yıpranmış Fenerbahçe gemisini yüzdürmekle kalmadı, Antwerp limanındaki hayati yarışı kazandı. Hem de göreve geldiğinden beri hayalini kurup kimseyi bir türlü inandıramadığı bir futbol ortaya koyarak.

        10

        İLKER YAĞCIOĞLU: Fenerbahçe dün neleri doğru yaptı derseniz, uzun zamandır ilk defa oyunun boyunu bu kadar kısaltan bir takım izledik. Öyle anlar oldu ki 20 metrede hatta 15 metrede kompakt oynayan bir Fenerbahçe vardı. Böyle olunca da orta saha ve defans üçlüsü daha kolay savunma yapabildiler.

        11

        İLKER YAĞCIOĞLU: Sosa'nın, İrfan ve Mert'in harika oyunları da hem topun Fenerbahçe'de kalmasını sağladı hem de birbirinden güzel ataklar izledik. Sonuçta bu takımın ufak dokunuşlar ve doğru orta saha kurgusuyla iyi işler yapabileceğini de gördük. Bu galibiyetle de Pereira derin bir oh çekmiştir.

        12

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: Bu galibiyet Avrupa'da devam açısından çok 2 unsur bakımından önemlidir. 1- Hayata dönüş. 2- Vitor Hoca'ya uyarı yapılmışsa bunun faydasının ortaya çıkması. Bu maç kapanan ve çok daha sert oynayan Türkiye Ligi takımlarına karşı ölçü olmaz.

        13

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: Ama Vitor Hoca'ya "Esneklik de fena değilmiş" ve "Evet yetenekli oyuncu da bir başkaymış" derslerini vermiş olabilir. Bundan sonra en büyük risk, Portekizlinin bir iki galibiyet sonrası yeniden kibir batağına saplanması olacaktır. Onu engellemek de yönetimin işidir.

        14

        ALİ ECE: Fenerbahçe, yıllar yıllar sonra ilk kez bir Avrupa kupası karşılaşmasında ilk yarıda 3 gol attı. Üç golün atılışı kadar hazırlanışları da kalite açısından şiir gibiydi, şiirin en güzel kısımlarını ise topla İrfan Can Kahveci yazdı.

        15

        ALİ ECE: İrfan Can, o maçta tuttuğunuz takımın rakibinde oynamıyorsa izlerken top ona gelsin istiyorsunuz: İrfan Can, Başakşehir’in Manchester United galibiyetindekine benzer şekilde ilk yarıda şiir gibi top oynadı.

        16
        17
        18

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ