Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Apollon Tapınağı'ndaki 2 bin 300 yıllık sütunlar restore edilecek
        1

        Aydın'ın Didim ilçesine bağlı Hisar Mahallesi'nde bulunan ve antik çağın en iyi korunmuş tapınaklarından biri olarak gösterilen Apollon Tapınağı'ndaki kazı ve restorasyon çalışmalarına, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle verilen 1 yıllık aranın ardından yeniden başlandı.

        2

        AA'nın haberine göre kazı başkanlığını 12 yıldır yürüten Berlin Halle Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Helga Bumke, tapınak alanında gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl 2 aylık bir çalışma takviminin belirlendiğini ifade etti.

        3

        Geçen yıllarda tapınaktaki farklı noktalarda kazı ve restorasyon yaptıklarını aktaran Bumke, "Ancak ayakta duran sütunların henüz zamanı gelmemişti.

        4

        Son yıllarda çekilen drone fotoğraflarında sütunların başlarında hafif çatlaklar olduğu tespit edildi. Ayakta duran sütunlara 2 bin 300 yıldan beri kimse çıkmadı ve bakmadı.

        5

        Biz şimdi onların restorasyonunu sağlayacağız. Bu anlamda yine bir 2 bin 300 yıl ayakta durabilsin istiyoruz." dedi.

        6

        İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer de yılda yaklaşık 100 bin ziyaretçiyi ağırlayan Apollon Tapınağı'nın Türkiye'nin önemli turizm destinasyonları arasında yer aldığını ifade etti.