Koronavirüsten korunmak için geliştirilen aşı çalışmaları hızla devam ederken, aşılar insanlar üstünde denenmeye başladı. Ünlü isimler de bu zorlu süreçte Covid-19 aşısı yaptırarak farkındalık oluşturmaya çalışıyor.
Yüzüklerin Efendisi, X-Men ve daha pek çok filmde oynayan ünlü İngiliz oyuncu Sir Ian McKellen, koronavirüs aşısı yaptıran isimlerden biri. 81 yaşındaki ödüllü aktöre İngiltere’nin başkenti Londra’daki Queen Mary’s Üniversite Hastanesi’nde aşının ilk iki dozu verildi. McKellen, aşıyı yaptırdıktan sonra, “Çok özel bir gün, sevinçten havalara uçtuğumu hissediyorum” dedi.
Ünlü aktör ayrıca, “Benim kadar uzun yaşayan herkes hayatta olmasını daha önce vuruldukları aşılara borçlu. Aşıyı yaşlı jenerasyonda vurulma oranı yüzde 100 olacak, öyle olsa iyi olur. Çünkü bunu sadece kendiniz için yapmıyorsunuz, yakınlarınız için, toplum için yapıyorsunuz” diye konuştu.
Ünlü oyuncu, “Herkese tavsiye etme konusunda hiç tereddüt etmiyorum” ifadesi kullandı.
ABD BAŞKAN YARDIMCISI MIKE PENCE VE EŞİ DE YAPTIRDI
ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, eşi Karen Pence ve ABD Kamu Sağlığı Dairesi Başkanı Dr. Jerome Adams da Washington’da canlı yayında Pfizer ve BioNTech’in geliştirdiği yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısı oldu. Ülke halkını aşıya teşvik amacıyla aşı olduklarını belirten Pence çifti ve Adams, aşıya güvendiklerini ve salgının bu şekilde bitebileceğini söyledi.
Amerika Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, BioNTech ve Pfizer tarafından geliştirilen koronavirüs aşısını uygulatanlar arasına katıldı. Pelosi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bugün, bilime güvenerek ve Hekim Ofisi’nin talimatıyla COVID-19 aşısını aldım. Aşı dağıtılırken, hayat kurtarmak ve virüsü yok etmek için hepimiz maske takmaya, sosyal mesafeye ve diğer bilime dayalı adımlara devam etmeliyiz” ifadelerini kullandı.
CNN muhabiri Stephanie Elam, geçtiğimiz günlerde Johnson & Johnson’ın aşı denemelerine katıldı. Gönüllü olarak aşı yaptıran Elam, “Bilime inanıyorum. Umarım denemeye katılma kararım ve süreç hakkındaki şeffaflığım daha fazla insanın aşıya güvenmesine yardımcı olur” dedi.
Facebook’un COO (Chief Operating Officer) görevini üstlenen Sheryl Sandberg’in doktor olan babası Joel Sandberg, 15 Aralık’ta Florida’da koronavirüs aşısı yaptırdı. Sheryl Sandberg, babasının aşı olduğu haberini sosyal medya hesabından paylaştı. Sandberg, ailesindeki doktorlara ve her gün hayatlarını riske atan tüm sağlık çalışanlarına teşekkür etti.
RUS AŞISI YAPTIRDI
Oscarlı yönetmen, senarist ve yapımcı Oliver Stone da aşı yaptıran isimler arasında. Scarface filminin senaristliğini yapan, Natural Born Killers’ın ise yönetmenliğini üstlenen Stone, Rusya’da film çekerken, Rus aşısı yaptırdı. 74 yaşındaki Stone, “Aşı yaptırdım. İşe yarayacak mı bilmiyorum. Rus aşısı hakkında iyi şeyler duydum. 45 gün içinde ikinci bir doz almam gerekiyor. Ama umutluyum. Bu çok iyi bir aşı, Batı'da neden göz ardı edildiğini anlamıyorum” dedi.
İngiliz restoran işletmecisi, şef, yemek yazarı ve sunucu Prue Leith Birleşik Krallık’ta koronavirüs aşısı yaptıran ilk grubun içinde yer aldı. 80 yaşındaki Leith, sosyal medya hesabından haberi paylaştı…
91 yaşındaki Margaret Keenan aslında ünlü değil. Ancak Keenan, İngiltere'de klinik deneyler dışında Pfizer'ın ürettiği onaylı yeni tip koronavirüs aşınını yaptıran ilk isim olduğu için ünlendi.
Keenan, herkese aşı yaptırmaları çağrısında bulunarak “İlk olmak benim için bir ayrıcalık. İsteyebileceğim en iyi erken doğum günü hediyesi. Bu, yılın büyük bir bölümünde tek başıma kaldıktan sonra Noel'de ailem ve arkadaşlarımla vakit geçirebileceğim anlamına geliyor” ifadelerini kullandı.
Londra'da bulunan Bilim ve Sanayi Müzesi, Margaret Keenan’a uygulanan koronavirüs aşısının şişesini ve şırıngasını müzenin eserleri arasına koydu. Ziyaretçiler, aşının şişesi ve şırıngasını, 2021'in ilk aylarında müzede görebilecek.
JOE BIDEN PAZARTESİ GÜNÜ YAPTIRACAK
ABD başkanlığına seçilen Joe Biden henüz aşı olmadı ancak Biden’ın pazartesi günü koronavirüs (Covid-19) aşısı olacağı bildirildi. Biden’ın Beyaz Saray Basın Sözcüsü olarak seçtiği Jen Psaki, düzenlediği basın toplantısında, Biden ve ABD başkan yardımcılığına seçilen Kamala Harris’in Covid-19 aşısı olacaklarını duyurdu.
Biden’ın pazartesi eşi Jill Biden ile kameralar önünde aşı yaptıracağını söyleyen Psaki, Harris’in ise Covid-19 aşısını protokol gereği bir hafta sonra yaptıracağını belirtti.
Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.