Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş Konyaspor MAÇ SONUCU ve MAÇ ÖZETİ - Kagawa, Kartal'ı son dakikada uçurdu! - Beşiktaş Haberleri

        Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Atiker Konyaspor'u 3-2 mağlup etti, siyah-beyazlıları galibiyete götüren golü 90+4'üncü dakikada Kagawa kaydetti. Beşiktaş'ta Burak Yılmaz 1 gol 1 asistle yıldızlaşırken Atiker Konyaspor kalecisi Serkan Kırıntılı da kurtarışlarıyla kalesinde devleşti. Beşiktaş taraftarları Fikret Orman, Milli Takım'la anlaşan Şenol Güneş, hatalı 1 gol yiyen Loris Karius ve Ricardo Quaresma'ya ıslıklı tepki gösterdi. Beşiktaş bu sonucun ardından puanını 44'e yükseltirken Konyaspor 35 puanda kaldı.Diğer bir yandan Beşiktaş taraftarları maçın son 10 dakikasında "Söylesene bize hoca takım niye oynamıyor?" tezahüratında bulundu.

        REKLAM

        Beşiktaş maça hızlı başladı. 3. dakikada sol kanattan son çizgiye inen Ljajic'in içeri çevirdiği topa ön direkte Lens hareketlendi ancak öncesinde müdahale eden kaleci Serkan topu uzaklaştırdı.

        Dakikalar 7'yi gösterdiğinde Burak'la nefis bir duvar pası yapan Lens'in sağ kanattan içeri çevirdiği top savunmadan döndü. Bu pozisyonda penaltı beklentileri oluştu ancak Hakem Ali Palabıyık devam dedi.

        GOL PERDESİ ERKEN AÇILDI

        Mücadelede 14. dakika oynanırken Beşiktaş 1-0 öne geçti: Medel'in orta alanda yaptığı baskı sonrası topu kapan Beşiktaş'ta Burak Yılmaz'ın ara pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Adem Ljajic topun dibine girdi ve ağları sarstı: 1-0. Burak Yılmaz, Beşiktaş'taki ilk asistini yaparken Adem Ljajic bu sezon Süper Lig'deki 5. golünü kaydetti.

        KONYASPOR CEVAP VERDİ

        Dakikalar 19'u gösterdiğinde Konyaspro skoru 1-1'e getirdi: Orta alanda Burak Yılmaz'dan topu kapan Milosevic, ara pasıyla Ömer Ali'yi savunma arkasına kaçırdı. Ömer Ali de ceza alanına girer girmez sağ çaprazdan çok sert vurdu, Karius'un müdahalesine rağmen top ağlarla buluştu. Ömer Ali Şahiner bu sezon Süper Lig'de 5. kez gol sevinci yaşadı. Beşiktaş taraftarları bu golün ardından golde hatası bulunan Loris Karius'u ıslıklamaya başladı.

        REKLAM

        SERKAN PARMAK UCUYLA DOKUNDU, DİREKTEN DÖNDÜ!

        23. dakika oynanırken sağ çaprazdan içeri hareketlenen Lens, ceza alanına girmeden çok sert bir şut çıkardı. Serkan'ın parmaklarının ucuyla dokunduğu top direkten oyun alanına geri döndü.

        KRAL BİR KEZ DAHA SAHNEDE: FAULÜ ALDI, GOLÜNÜ ATTI!

        32. dakikada ceza yayının hemen gerisinde topu alan Burak Yılmaz, Filipovic'in müdahalesiyle yerde kaldı. Beşiktaş kaleyi cepheden gören çok tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kazandı. Burak Yılmaz frikikte barajın üzerinden köşeye doğru çok sert ve düzgün vurdu, kaleci Serkan yalnızca ağlara giden topu seyredebildi: 2-1

        Burak Yılmaz, Beşiktaş formasıyla bu sezon ilk lig maçına çıktığından bu yana siyah-beyazlıların evinde attığı sekiz golün altısına 5 gol 1 asistle doğrudan katkıda bulundu.

        SERKAN ÇIKARDI!

        Karşılaşmanın 39. dakikasında Sol kanattan içeri sokulan Quaresma ceza alanı ön çizgisinden vurdu, yerden seken topu Serkan kornere çeldi.

        REKLAM

        YİNE SERKAN!

        Bu pozisyondan 1 dakika sonra Serkan yine kalesinde devleşti: Beşiktaş'ın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşu sonrası Atiba'nın pasıyla ceza alanında topu alan Gökhan Gönül sağ çaprazdan dar açıya rağmen sert vurdu, kaleci Serkan bir kez daha topu çıkarmayı başardı.

        Beşiktaş soyunma odasına 2-1'lik üstünlükle gitti.

        İlk yarıda protesto edilen Karius'a Adriano sahip çıktı. Alman kaleciye doğru atılan pas sonrası Brezilyalı oyuncu, 48. dakikada tribünlere dönerek alkışlamaları çağrısında bulundu. Beşiktaşlı taraftarlar da Karius'a alkışlarla destek verdi.

        52. dakikada orta alandan gönderilen uzun pas sonrası sol kanattan ceza alanına sokulan Lens önünü açtı ve sol ayağıyla çaprazdan sert vurdu, kaleci Serkan topu çıkardı.

        Karşılaşmada 57. dakika oynanırken Konyaspor savunmasının hatasıyla rakip yarı alanda topu kapan Adriano bomboş durumda ceza alanına girdi. Adriano karşı karşıya pozisyonda yanındaki Burak Yılmaz'ı görmek yerine kaleyi denedi, Serkan iki hamlede topu kontrol etti.

        REKLAM

        Maçın 60. dakikasında Ljajic'in sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda ön direkteki Gökhan Gönül kafayı vurdu, savunmaya da çarpan top direğe çarpıp kornere çıktı.

        Dakikalar 65'i gösterdiğinde Konyaspor'da Jevtovic uzaklardan çok sert vurdu, kaleci Karius'u geçen top direğin hemen üzerinden auta çıktı.

        71. dakika oynanırken Ceza alanı sağ çaprazında topu alan Quaresma boş durumda sert vurdu, kaleci Serkan bir kurtarışa daha imza attı.

        FOFANA'DAN MÜTHİŞ GOL

        Karşılaşmanın dakikada Orta alandan Hadziahmetovic'in attığı nefis pasla sol kanattan savunma arkasına sarkan Fofana, boş durumda içeri hareketlendi ve çaprazdan aşırtma bir vuruşla topu ağlara yolladı: 2-2

        Dakikalar 77'yi gösterdiğinde Gökhan'ın derinlemesine pasında Kagawa ceza alanı sağ çaprazından gelişine vurdu, defanstan seken topta ters ayakta yakalanan Serkan müthiş bir reaksiyonla topu son anda kornere çeldi.

        QUARESMA MÜSAİT POZİSYONU BİTİREMEDİ

        82. dakikada Kagawa'nın sol kanattan ortasında Burak'ı aşan topa arka taraftaki Quaresma gelişine çok sert vurdu ancak çerçeveyi tutturamadı.

        Maçın 83. dakikasında oynanırken Gary Medel uzaklardan ayağının üstüyle çok sert vurdu, kaleci Serkan üzerine doğru gelen topu iki hamlede kontrol etti.

        90+4'üncü dakikada ceza sahasına sol taraftan giren Kagawa, rakibinden sıyrılarak yaptığı düzgün vuruşla Beşiktaş'ı yeniden öne geçirdi!

        Maçın kalan dakikalarında başka gol olmayınca Beşiktaş sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrıldı.

        MAÇTAN NOTLAR

        Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında evinde Atiker Konyaspor'u uzatma dakikalarında bulduğu golle 3-2 yendi.

        Maçın ilk yarısını Adem Ljajic ve Burak Yılmaz'ın golleriyle 2-1 önde tamamlayan siyah-beyazlı takım, ikinci yarıda zorlandı. Rakibin skoru 2-2'ye getirmesine engel olamayan Beşiktaş, 74. dakikada oyuna dahil olan Shinji Kagawa'nın 90+3. dakikada kaydettiği golle sahadan 3-2 galip ayrılmasını bildi.

        Ligde 12. galibiyetini alan siyah-beyazlı ekip, puanını 44'e çıkardı.

        TARAFTARDAN YÖNETİME VE GÜNEŞ'E BÜYÜK TEPKİ

        Siyah-beyazlı taraftarlar, skorun 2-2'ye gelmesinin ardından büyük tepki gösterip yönetim kurulunu ve teknik direktör Şenol Güneş'i istifaya davet etti.

        Siyah-beyazlılar, maç sırasında "Yönetim istifa" ve "Şenol istifa" tezahüratı yaptı. Karşılaşmanın ardından Şenol Güneş, oyuncuları orta sahaya toplayarak tribünleri alkışladı. Taraftarların tepkisi bu sırada daha da arttı. Güneş, bu tepkilere alkışla ve el sallayarak karşılık verdi ve bu şekilde soyunma odasına gitti.

        KARIUS DA TEPKİLERDEN NASİBİNİ ALDI

        Taraftarların tepkisinden bu sezon beklentileri karşılayamayan ve son 4 maçta kalesini gole kapatamayan Alman kaleci Loris Karius da nasibini aldı.

        Siyah-beyazlılar, geri paslarda topun Karius'a gelmesi sırasında bu oyuncuyu yuhaladı.

        İkinci yarıda savunma oyuncusu Domagoj Vida, Karius'a destek verilmesi yönünde taraftarlara yönelik hareketlerde bulundu. Siyah-beyazlı taraftarların da bu hareketin ardından Karius'u alkışlaması dikkati çekti. Taraftarlar, yenilen ikinci golün ardından tekrar Alman kaleciye protestoda bulundu.

        Karşılaşmanın ilk yarısında siyah-beyazlı takımda Ricardo Quaresma ile Gary Medel tartıştı.

        Karşılaşmanın 82. dakikasında yerini Güven Yalçın'a bırakan Gökhan Gönül, doğrudan soyunma odasına gitti. Gökhan Gönül'ün çıkmasının ardından Jeremain Lens, kalan dakikalarda sağ bek oynadı.

        4 MAÇTA 8 GOL YEDİ!

        Beşiktaş'ın savunmadaki kötü performansı sürdü.

        Siyah-beyazlı ekip, son 4 haftada kalesinde 8 gol gördü.

        BURAK GOLLERE DEVAM!

        Beşiktaş'ı, 33. dakikada kullandığı serbest atışta şık bir vuruşla tekrar öne geçiren Burak Yılmaz, Vodafone Park'ta gollerini sürdürdü.

        Vodafone Park'ta geride kalan Bursaspor ve Fenerbahçe maçlarında ikişer kez fileleri havalandıran Burak Yılmaz, 3 maçta 5 gole ulaştı.

        LJAJIC'TEN 5. GOL

        Siyah-beyazlı ekibin Sırp orta saha oyuncusu Adem Ljajic, sezonun ikinci yarısındaki iyi oyununu Atiker Konyaspor karşısında da sürdürdü.

        Konuk ekip karşısında takımını 14. dakikada 1-0 öne geçiren Ljajic, bu sezon beşinci kez fileleri havalandırdı. Sezonun ilk yarısında 2 gol atan Sırp oyuncu, ikinci yarıda ise 3 gol kaydetti.

        GOL ANONSU KADINLARDAN

        Beşiktaş'ın Atiker Konyaspor karşısında bulduğu gollerin anonsunu kadın taraftar yaptı.

        Siyah-beyazlı kulüple Türk spor tarihinin en büyük sponsorluk anlaşmasına imza atan Vodafone, alanında bir ilk olan Vodafone KaraKartal Hareketi ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında tribünlere özel bir sürpriz hazırladı.

        Vodafone Park'taki karşılaşmada, sosyal medya üzerinden gönderilen videolar arasından seçilen Vodafone KaraKartal Hareketi üyesi Serap Öztürk, takımının gol anonslarını yaptı.

        KONYASPOR'UN HASRETİ 6 HAFTAYA ÇIKTI

        Uzatma dakikalarında yediği golle 3-2 mağlup olan Atiker Konyaspor'un galibiyet hasreti 6 haftaya çıktı.

        Ligdeki son galibiyetini 19. haftada Antalyaspor'u 2-0 yenerek alan Atiker Konyaspor, sonraki 6 maçta 4 beraberlik ve 2 yenilgiyle 4 puan alabildi.

        Bu arada Atiker Konyasporlu oyuncular, 33. dakikada yedikleri golün ardından topu oyuna erken sokmak istedi fakat hakem Ali Palabıyık, buna izin vermedi. Beşiktaşlı oyuncular, Burak Yılmaz'ın golüyle 2-1 öne geçmenin sevincini kendi yedek kulübelerine gelerek yaşarken, konuk ekip bundan yararlanıp santrayı yaptı. Palabıyık, Atiker Konyasporlu oyuncuları beklemeleri konusunda uyardı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ