Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Binlerce araç siparişi verdiler! Dünyada bir ilk - Otomobil Haberleri

        Google'ın çatı şirketi olan Alphabet'in sürücüsüz araç bölümü olan Waymo, şirketin bu yıl sonunda başlatmayı planladığı Uber, Lyft benzeri sürüş paylaşım ve ulaştırma tedariği uygulaması için filo kurmaya hazırlanıyor.

        REKLAM

        Chrysler ile bir süredir görüştüğü belirtilen Waymo'nun Pacifica modeli hibrid minivan araçlardan binlerce adet sipariş verdiği ortaya çıktı

        ABD basınınde yer alan haberlere göre Waymo tam olarak kaç adet Chrysler Pacifica alacağını belirtmezken, bir Alphabet yetkilisine göre bu sipariş en az 10000 adedi kapsıyor.

        2018 model Pacifica beş farklı seriye sahip ve araçların başlangıç satış fiyatları 27 bin ila 44 bin dolar arasında değişiyor. İki firma siparişi verilen araçların birim fiyatı için yapılan anlaşmanın detaylarını henüz açıklamış değil.

        FORD, VW VE GM İLE REKABETİ KOLAYLAŞTIRACAK

        Waymo, 2016 yılında test ve arge amacıyla 100 Pacifica, geçtiğimiz yıl da 600 adet Pacifica sipariş etmişti. En az 10 bin adetlik yeni dev siparişin ise tamamen sürücüsüz çalışacak olan yeni uygulama için kullanılacağı belirtiliyor.

         Dünyanın tamamen sürücüsüz il filosunun yola çıkmasıyla araştırma ve geliştirme safhasından işletme ve düzene geçmiş bulunuyoruz
        Dünyanın tamamen sürücüsüz il filosunun yola çıkmasıyla araştırma ve geliştirme safhasından işletme ve düzene geçmiş bulunuyoruz John Krafcik - Waymo CEO

        Waymo'nun tercihinin Pacifica olması kendi sürücüsüz teknolojisiyle mobil hizmetini başlatmakta zorlandığı belirtilen Fiat Chrysler için de büyük önem taşıyor zira piyasadaki önemli rakipleri olan General Motors ve Ford son dönemde bu alana büyük yatırımlar yapmakta.

        Volkswagen de daha önce Uber muadili uygulaması MOIA için yeni hibrid aracını tanıtmıştı. Uber ise aynı hedef için Volvo ile çalışacağını duyurmuştu.

        Fiat Chrysler CEO'su Sergio Marchionne, "Otonom sürüşte çabuk ve verimli olmak aynı düşünen bir teknoloji lideriyle ortaklık zaruri." açıklamasında bulundu.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ