Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP'li Erdal Aksünger'den Rıza Sarraf açıklaması

        Aksünger, medyada CHP'nin Rıza Sarraf davasını neden takip ettiği yönünde eleştiriler yer aldığına işaret ederek, "Birileri takip etmiyor taklidi yaptığı için biz takip ediyoruz. Biz bu memleketi yönetmeye talip bir partiyiz. Milleti ilgilendiren her şey bizi ilgilendirir." dedi.

        "SARRAF DAVASI SİYASİ"

        Türkiye'nin önemli bir sıkıntı sürecine gireceğini ileri süren Aksünger, uluslarası hukukun gereğinin yapılmadığı bildirdi. "Türkiye mi bedel ödeyecek yoksa kurulmamış mahkemelerden kaynaklı olarak birilerine bedel çıkarılıp pazarlık mı yapılacak?" diyen Aksünger, Sarraf davasının siyasi bir dava olduğunu belirtti.

        "GARİP BİR DURUM"

        REKLAM

        Rıza Sarraf'ın Amerika'daki görüntülerini de izleme fırsatı bulduğuna işaret eden Aksünger, "Uçaktan çok rahat bir şekilde iniyor. Federallerle birlikte yürürken de kendisi tutuklanacak havasında bir adam değil. Bu rahatlık nereden geliyor? Bir anlaşma mı var? Yoksa bir sürpriz mi? Telefon kayıtlarının hepsini, hiçbir direniş olmadan şifrelerini, kayıtlarını federallere veriyor. Garip bir durum." ifadesini kullandı.

        AK PARTİ'DE İSTİFA İDDİALARI

        AK Partili bazı belediye başkanlarının istifa edeceği iddiaları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile yaptığı görüşmeye ilişkin soru üzerine Aksünger, şunları kaydetti:

        "Belediyelerle ilgili garip bir durum var ortada. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından sonra bunlar başladı. Metal yorgunlukları, yolsuzluğa bulaşanlar... Hangisi yorulmuş, yorulmamış onu bilmem ama hangisi yolsuzluğa bulaşmış, hangisi yorulmuş bunu bir kere söylemeniz lazım. İstifa nedeni, gerekçesi varsa verirsiniz savcılıklara gereğini yaparlar. Ondan sonra istifa ederler. 'Artık kirlenmiş' dersiniz, ona göre yaparsınız. Hangisi yolsuzluk yapmışsa, savcılığa verin, onlarla ilgili konulara onlar baksınlar. Yorgunluk gerekçesiyle seçilmiş adamları almak ne demekmiş? Seni ilgilendiren bir durum değil ki. Halk seçmişse ona uygun şekilde kendisi istifa etsin. O zaman çağırıp herhangi odaların içerisinde 'Biz sanat konuştuk' geyikleri altında bunlar yapılmaz. Ne kadar sanata da meraklı adamlarmış. İki saat sanat konuşmuşlar. Halka gerçekleri anlatmıyorlar."

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ