Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Washington'da "Barış ve Dayanışma" yürüyüşü
        1

        ABD’nin başkenti Washington'da, Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi'nin organize ettiği "Barış ve Dayanışma Yürüyüşü" için Türkiye ve farklı ülkelerden binlerce insan Beyaz Saray önünde toplandı.

        2

        Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği önünde son bulacak yürüyüşe, TBMM Türk-Amerikan Dostluk Grubu Başkanı Ali Sarıkaya, AK Parti Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan, AK Parti Milletvekili Ertan Aydın ve Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ile ABD Müslümanları Konseyi'nin Genel Sekreteri Usama Cemal de katıldı.

        3

        1915 olaylarına dair iddialara karşı ve İslamofobi, yabancı düşmanlığı, Suriyeli mültecilerin durumuna dikkat çekmek için düzenlenen yürüyüşe, Amerika'daki Türkiye dostu diğer ülke vatandaşları ve Müslüman toplumlarından da binlerce kişi iştirak etti.

        4

        ABD’nin farklı bir çok eyaletinden gelen Türklerin yanı sıra Azerbaycan, Kıbrıs, Afganistan, Kosova, Cezayir, Kuveyt, Bangladeş, Kırgızistan, Lübnan, Bosna Hersek, Etiyopya, Libya, Somali, Yemen, Suudi Arabistan, Fas, Ürdün, Irak, Malezya, Nijerya, Suriye, Tacikistan, Suudi Arabistan, Nijer, Umman, Pakistan, Türkmenistan Katar, Birleşik Arap Emirlikler, Özbekistan gibi ülkelerin vatandaşları sabahın erken saatlerinden itibaren Beyaz Saray’ın önünde toplanmaya başladı.

        5

        Yürüyüşe katılanlar, "Barış ve Dayanışma için Türkiye'yi destekliyoruz", "Ermenistan terörünün kurbanlarını anıyoruz" gibi pankartlar taşıyıp, Türkiye lehine slogan attı.

        6

        Yürüyüş öncesi polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı gözlenirken, katılımcılar Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'ne doğru yürüyüşe geçti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ