Meclis başkanı 'putları kırdı'
Papua Yeni Gine'de Meclis Başkanı, "şeytan işi" olduğu gerekçesiyle meclis binasındaki ahşap heykel ve işlemeleri parçaladı
Giriş: 24.12.2013 - 10:23 Güncelleme:
HT GAZETE
Pasifik ülkelerinden Papua Yeni Gine’de Meclis Başkanı Theo Zurenuoc’un, “şeytan işi” olduğu gerekçesiyle meclis binası içinde ve çevresinde bulunan ahşap heykel ve işlemeleri parçalaması tepkiyle karşılandı. Koyu bir Evanjelik olmasıyla tanınan Zurenuoc’un eylemi, bazı vekiller tarafından Taliban militanlarının Afganistan’daki Buda heykellerini tanklarla parçalamasına benzetildi.
Zurenuoc’un meclis girişinde bulunan 10 metre boyunda ve 4 ton ağırlığında olan totemi de kaldırarak yerine içinde İncil ve anayasa kopyalarının bulunacağı bir anıt dikmek istediği belirtiliyor. Kabineden 8 bakan, Başbakan Peter O’Neill’in talimatına uymayarak eserlere zarar veren Zurenuoc’un istifasını istedi.