Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam ‘Kıdemde 30 günün altını ne konuşur, ne tartışırız’ - İş-Yaşam Haberleri

        GAZETE HABERTÜRK

        Atalay, “30 günün altındaki şartları ne konuşuruz, ne de tartışız” dedi Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, kıdem tazminatı konusunda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Çalışma Bakanı Süleyman Soylu’nun “Tarafların görüşü alınmadan, geriye gidişin olduğu hiçbir şeyi yaptırmayız” yönünde açıklamaları olduğunu belirterek, işçinin istemediği bir şeyin yapılamayacağını söyledi. Atalay, “Yapmazlar, yapamazlar, yaptırmayız” ifadesini kullandı. Atalay, Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat ve Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Eyüp Alemdar ile basın toplantısı düzenledi. Atalay, “Kim istiyor, ben bilmiyorum. İşçilerin hak ve menfaatlerini bir adım geriye götürecek hiçbir iş ve işlemin içerisinde olmayız. 30 günün altındaki şartları ne konuşuruz, ne de tartışız” diye konuştu. Atalay, işçilerin yüzde 86’sının kıdem tazminatı alamadığı iddiasının da doğru olmadığını söyledi. Atalay, “Mahkemeye gidip kıdem tazminatını almayan bir elin parmakları kadar. Madem hükümet olarak herkesin kıdem tazminatını almasını istiyorsunuz, o zaman kapanan şirketlerden alacaklılar listesinin başına işçi konulsun” dedi.

        ‘MUHATABIMIZ ÇALIŞMA BAKANI’

        Türk-İş Başkanı Atalay, Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın asgari ücretin vergi dilimi nedeniyle yıl sonunda bin 300 liranın altına düşmesini önleyecek düzenlemeye karşı çıktığına ilişkin sözlerini de yanıtladı. Ergün Atalay, “Asgari ücrette net bin 300 lirayı çalışanların yıl sonunda da alacağı yönünde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızın verdiği sözleri var. Bizim muhatabımız Çalışma Bakanı, verdiği sözü yerine getirecek” değerlendirmesinde bulundu.

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A ZİYARET VE ÖZEL RAPOR

        Ergün Atalay başkanlığındaki Türk İş Yönetim Kurulu dün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı ziyaret etti. Atalay görüşmede kiralık işçi yasa tasarısına ilişkin Türk-İş tarafından hazırlanan raporu Erdoğan’a sundu. Görüşmede, kıdem tazminatı konusu da gündeme geldi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ