Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam AE Arma-Elektropanç güven tazeledi - İş-Yaşam Haberleri

        Türkiye’nin teknik müteahhitlik firması AE Arma-Elektropanç, sektöründe ilklere imza atmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl sektörün ilk ve tek bono ve tahvil ihracını gerçekleştiren AE Arma-Elektropanç, bu yıl kendi öz kaynakları ile gerçekleştirdiği 10 milyon TL’lik bono itfa işlemi ile sermaye piyasalarındaki güvenini tazeledi.

        3 kıtada 9 ülkede hizmet veren teknik müteahhitlik firması AE Arma-Elektropanç; ulusal ve uluslararası alanda yürüttüğü büyük projelerin yanı sıra sermaye piyasalarındaki yeri ile de ön plana çıkıyor. 23 Kasım 2016 tarihinde nitelikli yatırımcılar tarafından alınan 10 milyon TL’lik özel sektör bonosu itfa işlemi ile sermaye piyasalarında önemli bir başarıya imza atan AE Arma-Elektropanç, Türkiye sermaye piyasasına verdiği önemin altını çizmiş oldu.

        Konu ile ilgili açıklama yapan AE Arma-Elektropanç Yönetim Kurulu Üyesi Burak Ç. Kızılhan; “AE Arma-Elektropanç olarak sektörümüzde birçok başarılı projeye imza atıyor ve üç kıtada çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıl sektörümüzde ilk olarak bizim gerçekleştirdiğimiz bono ve tahvil ihracının yanında bu yıl da ülkemizde çok nadir görülen itfa işlemini şirketimizin öz kaynakları ile gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. AE Arma-Elektropanç olarak bugün yurtiçinde 4, yurt dışında devam eden 16 projemiz bulunuyor. Devam eden projelerimizin kontrat bedeli ise yaklaşık 1 milyar USD. Teknik müteahhitlik ve teknolojik alandaki gösterdiğimiz başarının yanında finansal piyasalarda ortaya koyduğumuz bu güven ile piyasalardaki değerimizi de bir kez daha gözler önüne serdik. Bizim gibi ülkesini üç kıtada temsil eden ve uluslararası projelere imza atarak Türk mühendisliğini geleceğe taşıyan firmaların yaptığı bu çalışmalara destek veren ve bize güvenen tüm yatırımcılarımıza teşekkür ediyoruz. Bizler sermaye piyasalarında gerçekleştirdiğimiz bu çalışmanın, bizim gibi teknik alanda yer alan tüm firmalara örnek olacağını düşünüyoruz” dedi.

        2016 yılında yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen Türkiye’nin sahip olduğu güçlü demokrasi ile böylesine önemli bir krizin üstesinden geldiğini belirten Burak Ç. Kızılhan;

        “Türkiye yaşadığı mevcut durumu çok hızlı ve başarılı bir şekilde atlatmayı başaran önemli bir ülke… Yaşanan olumsuzluklardan sonra Türkiye’nin kısa vadede ekonomik büyümede yavaşlamalar olabileceğini öngörmüştük ancak ülkemiz başarılı bir şekilde yürütülen ekonomik politikalar ile piyasaların etkilenmesini en aza indirerek oldukça başarılı bir süreç yürüttü. AE Arma-Elektropanç olarak ülkemizin gösterdiği bu başarılı süreçte yatırımlarımıza devam ederek, güven endeksimizi daima üst seviyelerde tuttuk. Finansal sermaye piyasalarında gerçekleştirdiğimiz itfa, sermaye piyasalarının yakın gelecekte derinleşeceğine olan inancımızın ve ülkemizin geleceğine olan güvenimizin göstergesi diyebiliriz. İtfamız, yatırımcılarımıza sunduğumuz, projeksiyonlarımızdaki tüm hedeflerin tutmasıyla daha da önemli hale geldi” açıklamasında bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ