Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Toyoto Verso 1.6 dizel, Mehmet Kılıç, Hakan Özenen, Ali Haydar Bozkurt - Otomobil Haberleri
        1

        AUTOSTART - Hakan ÖZENEN / HT GAZETE

        Sakaryalı bir ailenin çocuğu olarak 1978 yılında Belçika’da doğan Mehmet Kılıç, elektronik mühendisliği eğitiminden sonra otomotiv sektöründe çalışmaya başlamış. 12 yıldır Brüksel’deki Toyota Araştırma Geliştirme Merkezi’nde çalışan Kılıç, en son tümüyle Avrupa’da tasarlanan ilk model olan Verso projesinde “Assistant Chief Engineer - Başmühendis Yardımcısı” pozisyonuna tayin edildi.

        2

        Mehmet Kılıç Toyota organizasyonu içerisinde bu göreve tayin edilen “Japon olmayan, Avrupalı ve Türk” ilk kişi unvanına sahip. BMW ile yapılan işbirliği sonrasında yeni motorun Toyota modellerine uygulanmasının da sorumluluğu Kılıç’a emanet.

        3

        Markanın ilk kez Verso modelinde kullanmaya başladığı yeni 1,6 litre dizel motorun tanıtımında konuşan Toyota AR-GE Merkezi Kıdemli Proje Yöneticisi Mehmet Kılıç, MPV segmentinde iç modülerlik ve kullanım kolaylığının önemli olduğuna dikkat çekerek, Verso'yu şu ifadelerle özetledi:

        4

        "Verso 7 kişiye çıkabilen oturma kapasitesiyle şık ve modüler bir aile otomobili olmasının yanı sıra 7 koltuklu Easy Flat sistemiyle tamamen düz bir yükleme alanı oluşturulabilirken, 2’nci ve 3’ncü sıra koltukların yatırılmasıyla bagaj kapasitesi 1.696 litreye çıkabiliyor."

        5

        İSMİNİ ÇOK DUYACAĞIZ
        Verso modeli ile ilk kez ‘başmühendis’ olarak Türk gazetecilerin karşısına çıkan Mehmet Kılıç, yeni 1.6 dizel motorun markanın çok satan modelleri Verso ve Corolla’ya da uygulanması halinde, bu projelerden de sorumlu olacağını belirtti.

        6

        DONANIMLARIYLA 5 YILDIZLI GÜVENLİK
        Verso 1.6 lt, D-4D’de hem sürücü hem de yolcu güvenliğini artıran üst seviyede sunulan güvenlik donanımları sayesinde Euro NCAP’ten 5 yıldız almış bir model.

        7

        YENİ 1.6 DİZEL ŞİMDİLİK SADECE VERSO'DA KULLANILACAK
        BMW raflarından alınan ve ilk olarak yeni Verso’da kullanılmaya başlanan 1.6 lt dizel motor, 112 beygir gücüne karşılık 100 km’deki 4.5 lt’lik yakıt tüketimiyle tam bir cep dostu. Sadece 6 ileri manuel şanzımanla alınabilen Verso’nun satış fiyatı 79 bin 800 TL’den başlayıp üst donanım seçeneğinde 95 bin 630 TL’ye kadar yükseliyor. Şimdilik sadece Verso modelinde kullanılan yeni 1.6 dizelin, markanın diğer modellerinde kullanılıp kullanılmayacağı ise henüz açıklanmadı.

        8

        Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, ilk olarak 2002 yılında lansmanı yapılan ve bugüne kadar 700 bin satış adedine ulaşan Verso’nun 2013 yılından bu yana sadece Avrupalı müşteriler için tasarlanıp üretildiğini kaydetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ