Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji İnternet Samsung'dan Apple'a 30 TIR para! - Teknoloji Haberleri

        Dün çeşitli internet sitelerinde Samsung'un Apple'a ödemeye mahkum olduğu 1 milyar dolar tazminatı bozuk 5 centlerle ödediği haberi çıktı. Samsung'un Silikon Vadisi'nde bulunan Apple merkezine 30 tır dolusu bozuk para gönderdiği dedikodusu kısa süreli de olsa ABD'li haber sitelerinde de kendisine yer buldu. Hatta ödemenin bu şekilde yapılmasını bizzat Samsung CEO'su Kwon Oh-hyun'un istediği iddia edildi.

        Bu haberin yalan olduğunu anlamak için çok fazla bir araştırma yapmaya gerek yok çünkü Samsung Cuma günü Apple ile arasındaki patent davası sona erince zaten konuyu temyize götüreceklerini ve ödemenin şu anda yapılmayacağını açıklamıştı. Bunun yanında arka arkaya 30 tırı da bölgede gören olmamış.

        ÖLMEYEN ÜNLÜYE 'HUZUR İÇİNDE YAT' DİLEĞİ

        Peki bu garip haber nasıl yayıldı? Kesin olmasa da bir İspanyol sitesinin forumundan çıktığı tahmin ediliyor. Kendine 'internet troll'ü diyen genelde ergen yaştaki kişiler özellikle güncel konular veya kişilerle ilgili spekülatif ve yalan hikayeler ortaya atıyor. Genelde insanları güldüren, sinirini bozan veya dehşete düşüren bu ilgi çekici hikayeler, sanal alemde hızlı bir şekilde yayılıyor.

        Günün sonunda başta saçma gelen bu haberler 'gerçeğin ta kendisi' haline geliyor ve 'troll' amacına ulaşıyor. Bu aktivitenin örneklerini en çok ünlülerin ölüm haberlerinde görüyoruz. Eğer Facebook veya Twitter hesabınızdan ölmeyen bir sanatçı için 'huzur içinde yat' mesajı yayımladıysanız bu 'troll'endiniz anlamına geliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ