Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig EMS Yapı Sivasspor Fenerbahçe - Sivasspor maçının yazar yorumları - EMS Yapı Sivasspor Haberleri
        1

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: Mesut - İrfan - Pelkas gibi topu önde tutabilecek ve iş bitirecek paslar atabilecek oyuncular da olmayınca ileride hiç top tutulamadı. Pozisyon da bulunamadı. Mükemmel oynayan ve her boşluğu kapatan Gustavo 1 puanın mimarlarından oldu. Vitor'un sistemi, Sivas sınavında arıza verdi.

        2

        Sistem ve düzen en önemli şeydir. Ama kalite olmazsa olmaz. Mesut-İrfan ve Pelkas olmayınca kalite anında düşüyor. Vitor'un bu detayı atlamaması lazım.

        3

        İrfan Can - Novak - Mert Hakan - Tisserand - Osayi darbeye bağlı olmayan sakatlıklar yaşıyorlarsa; Ferdi ve Sosa idmanda kas sakatlıkları yaşıyorsa bu gerçeği artık kabul etmek lazım. Vitor'a ciddi bir fizik uzmanı alması konusunda ikna edilmesi lazım. Portekiz'den doktor getirmek tamam da bu kadar kas sakatlığı olamaz.

        4

        ERMAN TOROĞLU: Bir saat arayla iki maç seyredince takımları arasındaki farkları daha iyi görüyorsunuz. Futbol hatalar oyunudur ama hatayla futbol şımarıklığını karıştırmamak gerekir. Şimdi Fenerbahçe maçında Altay'ın yaptığına ister ukalalık deyin ister şımarıklık, bir kaleci onu yapmamalı. İnşallah kendisine ders olur. Sivas iyi defans yaptı ama hücum yapamadı.

        5

        AHMET ÇAKAR: F.Bahçe, Osayi ile golü buldu ama sonra sahneye Altay çıktı. Şımarıklık desem değil, fantezi desem o da değil, peki Altay sen ne yapmak istedin kardeşim? Topla debelendin, ayağındaki topu rakibe verdin, sonra da rakip arkası dönükken penaltı yaptırdın.

        6

        Halbuki orada bile biraz daha kapatıp penaltıyı yaptırmayabilirdin. Sonuçta baktığımızda 1-1 çok sürpriz sonuç değil ama F,Bahçe'nin bu yaşadığı sakatlıklar koskoca bir soru işareti.

        7

        ERCAN GÜVEN: Geçmiş sezonların “Kadıköy’deki sakatlıklar ve kişisel hatalar kabusu” gömüldüğü yerden artezyen gibi patladı, zaten Fenerbahçe’ye ters gelen Sivasspor’un değirmenine su değil sel taşıdı!

        8

        Maça damgasını vuran vahim bir “Altay sendromu” yaşandı ilk yarıda. Fenerbahçe öndeyken beraberliği getiren penaltıyı “stoperler yapsa eleştirilecek bir ukalalıkla” Henrique’ye çalım atmaya çalışarak yarattı kaleci Altay.

        9

        Üç sezondur kırılmamış/tükenmemiş/tarih olmamış bir tek “gurur istatistiği” kalmayan Fenerbahçe, tam da “ilk dört maçı gol yemeden kazanmak” gibi bir rekorla avunma umudundaydı… İcat ettiği penaltıyı afiyetle yiyen Altay izin vermedi. Sonuçta, geçen sezon biterken Kadıköy’de liderlikten eden Sivasspor’a karşı kendi sahasında iki puanı kaybeden Fenerbahçe’de büyü bozuldu, balayı bitti.

        10

        Pereira’dan futbol sihirbazı yaratmak için gayret edenler, kaybedilen bu puanların faturasını sahadaki futbolculara keserlerse hata ederler. Futbolcular kıran kırana ve ellerinden geldiği kadar oynadılar.

        11

        DENİZ ÇOBAN: Maçın hemen başında doğru bir sarı kart gören Cofie’nin,27.dakikada eliyle Berisha’nın yüzüne bir müdahalesi oldu. Cofie adil olmayan şekilde kolunu açıyor ve rakibinin yaklaştığını bilerek kolunu rakibinin yüzüne doğru götürüyor. Burada ikinci sarı kartla atılsaydı daha doğru olurdu.

        12

        51.dakikada Fenerbahçe hücumunda kaleye atılan şutta Goutas’ın sol eli topla buluştu. Kaleye atılan şutta sol eliyle vücudunu genişleterek bence topun geçişini önledi. Penaltı verilse daha doğru olurdu.

        13

        GÜNTEKİN ONAY: Altay’ın aşırı özgüvenli davranıp Pedro Henrique’yi çalımlarken kaptırdığı top sonrası neden olduğu penaltı milli file bekçisine yakışmadı.

        14

        Dün Osayi-Samuel çok gayretliydi, Luiz Gustavo iyi oynadı. Bunların dışında yeni transferlerden Berisha’yı ağır buldum. Rossi hareketliydi ancak alan ve zaman seven tipte bir forvet oyuncusu izlenimi bıraktı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ