Fenerbahçe - Sivasspor maçının yazar yorumları
Süper Lig'in 4. haftasında Sivasspor'u konuk eden Fenerbahçe, sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrılırken, bu sezon ilk kez kalesinde gol gördü ve ilk puan kaybını yaşadı. Spor yazarları, Fenerbahçe - Sivasspor maçını yorumladı
ERCAN GÜVEN: Geçmiş sezonların “Kadıköy’deki sakatlıklar ve kişisel hatalar kabusu” gömüldüğü yerden artezyen gibi patladı, zaten Fenerbahçe’ye ters gelen Sivasspor’un değirmenine su değil sel taşıdı!
Maça damgasını vuran vahim bir “Altay sendromu” yaşandı ilk yarıda. Fenerbahçe öndeyken beraberliği getiren penaltıyı “stoperler yapsa eleştirilecek bir ukalalıkla” Henrique’ye çalım atmaya çalışarak yarattı kaleci Altay.
Üç sezondur kırılmamış/tükenmemiş/tarih olmamış bir tek “gurur istatistiği” kalmayan Fenerbahçe, tam da “ilk dört maçı gol yemeden kazanmak” gibi bir rekorla avunma umudundaydı… İcat ettiği penaltıyı afiyetle yiyen Altay izin vermedi. Sonuçta, geçen sezon biterken Kadıköy’de liderlikten eden Sivasspor’a karşı kendi sahasında iki puanı kaybeden Fenerbahçe’de büyü bozuldu, balayı bitti.
Pereira’dan futbol sihirbazı yaratmak için gayret edenler, kaybedilen bu puanların faturasını sahadaki futbolculara keserlerse hata ederler. Futbolcular kıran kırana ve ellerinden geldiği kadar oynadılar.
DENİZ ÇOBAN: Maçın hemen başında doğru bir sarı kart gören Cofie’nin,27.dakikada eliyle Berisha’nın yüzüne bir müdahalesi oldu. Cofie adil olmayan şekilde kolunu açıyor ve rakibinin yaklaştığını bilerek kolunu rakibinin yüzüne doğru götürüyor. Burada ikinci sarı kartla atılsaydı daha doğru olurdu.
51.dakikada Fenerbahçe hücumunda kaleye atılan şutta Goutas’ın sol eli topla buluştu. Kaleye atılan şutta sol eliyle vücudunu genişleterek bence topun geçişini önledi. Penaltı verilse daha doğru olurdu.
GÜNTEKİN ONAY: Altay’ın aşırı özgüvenli davranıp Pedro Henrique’yi çalımlarken kaptırdığı top sonrası neden olduğu penaltı milli file bekçisine yakışmadı.
Dün Osayi-Samuel çok gayretliydi, Luiz Gustavo iyi oynadı. Bunların dışında yeni transferlerden Berisha’yı ağır buldum. Rossi hareketliydi ancak alan ve zaman seven tipte bir forvet oyuncusu izlenimi bıraktı.