Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Coredon Alanyaspor Galatasaray - Alanyaspor maçının yazar yorumları - Galatasaray Haberleri
        1

        ŞANSAL BÜYÜKA: Babacar oyuna girdikten sonra Alanya hücumları toparlandı. İnanamadığım şu oldu; Alanya golünde Borja topu sol kenardan kesti, top tam 50 metre Galatasaray kalesine paralel geldi, Ömer dahil, tek adam 50 metreden gelen topa müdahale edemedi ve Candieas golü attı.

        2

        Candieas golünde Muslera için üzüldüm. Candeias‘ın ilk vuruşunu mucize ötesi çıkardı. Dönen topta Galatasaray savunması bir daha uyuyunca Candieas‘ın ikinci vuruşu gol oldu. Futbolun dünü yok, bugünü var. Dün Lazio maçında alkış yağmuruna tutanlar, üç gün sonra bir yanlış pas için oyuncusunu yuhalayabiliyor.

        3

        Yorgunluk diyenlere hiç katılmam... Galatasaray maçın başında olup, sonunda olmasa “yorgunluk” derdim. Galatasaray maçın başında da yoktu, sonunda da...

        4

        ALİ GÜLTİKEN: Fatih hocanın kafasındaki oyun düşüncesi, iç sahada baskı yapan, rakibini kendi yarı alanına hapseden, oyunu tehlikeli bölgede uygulamak isteyen bir sistem. Ama sahada işler öyle gitmiyor. Galatasaray rakip sahada kalmakta, çabuk oynamakta zorlanıyor ve istediği tempoyu yakalayıp rakibi hataya zorlayamıyor.

        5

        Savunmanın geriye koşmasında ve kontratak pozisyonlarında yerleşmesinde büyük sorun var. Takım hücum pozisyonu almaya çalışırken savunma oyuncuları doğru yerde durmazsa rakibinize avantaj sağlarsınız.

        6

        Galatasaray bu kadrosuyla daha iyi işleri mutlaka yapar ama oyuncuların da bu işin daha çok farkında olması lazım. Reaksiyon vermesi gereken birçok futbolcu henüz sorumlulukları tam almış değil. Bu da Galatasaray'ı sürekli yeni arayışlara itiyor.

        7

        BÜLENT TİMURLENK: Halil top ayağına geldiğinde heyecan veren bir yetenek ama kendisi hâlâ futbolun sadece top takımındayken oynandığını sanıyor. Top rakipteyken eli belinde 35'lik santrfora bağlayan Halil kenara gelecek kadar kötüydü ama Terim'in takımının en yetenekli adamı Morutan'a iki lig maçı üst üste ikinci 45 dakikayı göstermemesi düşündürücü…

        8

        Süper Lig'de acı bir gerçek var. Genç futbolcu romantizmiyle sabahı edebilirsiniz ama realizm diyor ki; orta sahası iki Türk olan, oyunun iki tarafını da oynamakta zorlanır.

        9

        Galatasaray adına düşünülmesi gereken: "Atamayana atarlar" dedirtecek bir 90 dakika bile değildi… Son 15 günde Morutan'ın kanattan 10 numaraya geçmesi, soyadındaki "s" vurgusu kadar tartışılmadı… (Moruţan, "Morutsan" diye okunuyor)

        10

        OSMAN ŞENHER: Lazio maçında Galatasaray yenilseydi bile oynadığı futbola herkes saygı gösterecekti ve gösterdi de... Ama dün, Alanyaspor karşısındaki futbola hiç kimse saygı göstermez, çatır çatır da eleştirir.

        11

        Luyindama o kadar çok hata yapıyor ki, ayağındaki topu her an kaptırabilir. Tekniği iyi bir futbolcu olmamasına rağmen, hâlâ savunmada çalım yapmaya çalışıyor. Takımının canını bundan önce de yaktı, bundan sonra da çok yakar.

        12

        Morutan, iyi oynar, kötü oynar. Sakat değilse şayet, her durumda bu Feghouli’den daha çok takıma katkı sağlar. Feghouli gibi uzun zamandır oynamayan iyi bir futbolcunun, bu maçı tek başına çevirmesi lazım. Ayağına gelen topu tutamıyor, verdiği paslar yerini bulmuyor, yaptığı ortalar ise taca çıkıyor. Olmaz! Fatih Terim, Cezayirli oyuncu için artık ısrar etmemeli.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ