Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Oğlunun kafasını kesti; iyi hal indirimi aldı Oğlunun kafasını kesti

        Sedef ŞENKAL/HABERTÜRK

        İstanbul Sancaktepe’de kocasına sinirlenerek baltayla 11 yaşındaki oğlunu parçalayan anne Serengül Kılınç (38), müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Sanık annenin, “Yatakta yatanı oğlum değil bana eziyet çektiren kocam olarak görmüştüm. Ne olduysa kocam yüzünden oldu” savunması ise haksız tahrik nedeni sayılmadı.

        Kan donduran cinayet 25 Mart 2013’te yaşandı. Eşinin kendisini aldattığı gerekçesiyle Serengül Kılınç’a “Boşanalım” demesi, oğulları Hüseyin Kılınç’ın korkunç bir cinayete kurban gitmesine neden oldu. Kılınç, eşi ve büyük oğlunun işe gitmesinin ardından uyuyan oğlunun başına balta ile defalarca vurdu. Ardından tuvalete sürükleyerek bıçakla boğazını kesti. Cinayet sonrası mutfaktaki tüp gazı açarak intihar etmeye çalışan anne, hastalanıp eve dönen eşi tarafından baygın halde bulundu.

        RUH SAĞLIĞI YERİNDE ÇIKTI

        Kılınç’ın akli dengesinin yerinde olduğunun raporlarla belirlendiğini bildiren mahkeme, anneyi, “Canavarca hisle ve eziyet çektirerek öz oğlunu öldürmek” suçundan güttüğü amacı dikkate alarak ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ceza iyi hal indirimi uygulanarak müebbet hapis cezasına indirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ