Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Emine Ülker Tarhan Anadolu Partisi'ni kuruyor Emine Ülker Tarhan parti kuruyor İşte Emine Ülker Tarhan'ın partisinin ismi

        CHP'den istifa eden Ankara milletvekili Emine Ülker Tarhan, yeni parti kuruyor. Tarhan, Anadolu Partisi'nin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı'na verdi.Mutlu ve umutlu olduklarını kaydeden Tarhan, "Neden kurduk Anadolu Partisi’ni? Çünkü ülkemizde umutsuzluk hakim. Bu umutsuzluğun aşılması gerekiyor. Umudun da Anadolu’da olduğuna inanıyorum" şeklinde konuştu.

        Tarhan bir süre önce "Yanlış ve zayıf politikaların parçası olmamak için büyük umutlarla geldiğim CHP’den istifa ediyorum" diyerek CHP'den ayrılmıştı.

        GÜNEŞ VE AY ÇİÇEĞİNDEN OLUŞAN AMBLEM KULLANILACAK

        Bağımsız Ankara Milletvekili Tarhan’ın partisinin adı “Anadolu Partisi” olacak. Parti, güneş ve ay çiçeğinden oluşan bir amblem kullanacak. Amblemdeki güneş, Anadolu ve umudu, ay çiçeği ise Trakya’yı sembolize ediyor.

        ESKİ BAŞKAN MUSTAFA ZENGİN VE TUĞAMİRAL TÜRKER ERTÜRK İLE KURACAK

        Tarhan, partiyi emekli Tuğamiral Türker Ertürk ve Maltepe eski Belediye Başkanı Mustafa Zengin ile birlikte kuracak.

        Ertürk, 2010'da Harp Okulu Komutanıyken YAŞ'ta terfi ettirilmediği için istifa edip CHP'ye katılmıştı.

        "UĞURLU OLSUN"

        Saat 13.30'da İçişleri Bakanlığı'na yeni parti dilekçesini veren Tarhan, çıkışta basın mensuplarına açıklamada bulundu.

        Mutlu ve umutlu olduklarını kaydeden Tarhan, partinin kuruluş amacını ise şöyle açıkladı:

        “Biz az önce Anadolu Partisi’ni kurduk. Neden kurduk Anadolu Partisi’ni? Çünkü ülkemizde umutsuzluk hakim. Bu umutsuzluğun aşılması gerekiyor. Umudun da Anadolu’da olduğuna inanıyorum. Anadolu bir milletin doğuş ve varoluş hikayesidir, Anadolu, kültürlerin kaynaştığı ebedi yurdumuz, Anadolu, zulme karşı, işgale karşı direnişin kalesi, Anadolu, tertemiz insanların ülkesi ve biz odağına insanı koyduk. Türkiye’yi ayağa kaldırmak için Anadolu Partisi’ni kurduk. Uğurlu olsun. Ülkemize, ulusumuza ve milletimize hayırlı uğurlu olsun.”

        “CHP’den veya başka partilerden katılım olacak mı?” sorusu üzerine Tarhan, “Başka partilerle ilgili bir yorum yapmak istemiyorum ama Türkiye’nin her yerinden, her kesiminden insan olağanüstü ilgi gösteriyor” cevabını verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ