Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Dört eski Bakan ile ilgili Meclis Soruşturma Komisyonu Başkanı Hakkı Köylü'den imha edilecek tapelerle ilgili açıklama

        Köylü, beraberinde Komisyon Başkanvekili Yılmaz Tunç ile birlikte Çiçek'i makamında ziyaret etti. Yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından Köylü, gazetecilere yaptığı açıklamada, raporun yazımını bitirmediklerini ifade ederek, ne zaman ve kime teslim etmelerini Çiçek ile konuştuklarını kaydetti.

        Raporu teslim etmek için bu gece saat 24.00'e kadar sürelerinin olduğunu anlatan Köylü, Meclis'te o saate kadar bir görevlinin kalacağını, bitirdiklerinde raporu kendisine teslim edeceklerini bildirdi. Raporu mesai saatinin bitimine yetiştiremeyeceklerini ifade eden Köylü, "Meclis Başkanı'na mesai saatine kadar raporu yetiştiremeyeceğimizi söyledik. O da bugün saat 24.00'e kadar süremiz olduğunu söyledi. Bunun saat 24.00'e kadar yolu var. Belki saat 23.00'e yetiştiririz" diye konuştu.

        Köylü, "Niye telefonla görüşmek yerine kendisini ziyaret ettiniz?" sorusuna, "Nezaketen, saygısızlık olmasın diye. Bir de çayını içtik" karşılığını verdi.

        Komisyon'un MHP ve CHP'li üyelerinin kendisi Çiçek ile görüşürken muhalefet şerhini teslim ettiklerini söyleyen gazetecilere Köylü, raporu teslim ettikten sonra üyelere de basına da vermeyeceğini söyledi.

        Köylü, "imha edilmesi gereken tapelerle ilgili ne yapıldığı" sorusuna, "Neye karar verdiğimizi size söyleriz. Gece 24.00'te karar vereceğiz. Tapelerle ilgili bir işlem henüz yapmadık. Bir şey yaparız. Hukuka uygun bir şey yapacağız. Hukuksuz bir şey yapmam" karşılığını verdi.

        Gazetecilerin "muhalefet şerhinde varsa bu tapeler ne yapacaksınız?" sorusuna karşılık ise "Bakmam lazım. Bakmadan bir şey söyleyemem. Varsa vardır, onların bileceği iş...Biz önce şu işimizi bitirelim, kafamızı takmayalım bunlara" dedi.

        Öte yandan MHP'nin rapora üç klasörden oluşan 701 sayfa, CHP'nin ise 233 sayfalık muhalefet şerhini Komisyon Başkanlığı'na verdiği belirtildi.HDPise daha önce Komisyon'dan çekilmişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ