Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul ‘Panik butonu değil, kabin istiyoruz’, İstanbul'un Yeni Taksileri, Taksilere Panik Butonu

        Esra BOĞAZLIYAN / HT GAZETE

        Biliyorsunuz İSPARK, bir süre önce Taksi Çağrı Sistemi’ni kurdu. Henüz test aşamasında bulunan ve önümüzdeki günlerde hayata geçirilecek olan bu yeni sisteme göre; kentteki 18 bin taksi tek çağrı merkezinden yönetilecek. Bu uygulama çerçevesinde, taksiler de yenilenecek. Yeni dönem taksilerdeki en önemli özellik de hiç kuşkusuz, hem yolcu, hem sürücü için panik butonu olması... Bu güvenlik önlemiyle yıllardır bir türlü çözüm bulunamayan taksici gasplarının önüne geçilmesi hedefleniyor. Bu proje iyi güzel de gelin görün ki taksiciler, panik butonunun yeterli olmadığını düşünüyor, gasp olaylarının kesin çözümü için kabinli araç istiyor. Şikâyet Hattı’nı arayan taksiciler, “Neredeyse her gün bir taksici gasbı ya da cinayeti yaşanıyor. Can güvenliğimiz için panik butonu yeterli değil. Avrupa’da uygulanan yolcu ve şoförü ayıran kabinli taksi sistemine geçilmesini istiyoruz” diyor.

        KAMPANYA BAŞLATTILAR

        Şu günlerde, kabinli araç için bir de kampanya başlatmış durumdalar. Kentin en yoğun meydanlarında çadır kurup imza topluyorlar. Geçen hafta, Beşiktaş Barbaros Meydanı’ndalardı. Meydandan geçen vatandaşlardan kabinli araç için imza aldılar. Çadır eylemi, kentin diğer bölgelerinde de devam edecek. Ve toplanan imzalar Ankara’ya götürülecek. Bakalım bu eylemler nasıl sonuç verecek? Takip edeceğiz...

        Yeni taksiyi test etmiştik

        İSPARK’ın birkaç haftaya kadar hayata geçireceği Taksi Çağrı Sistemi çerçevesinde üretilen yeni taksileri, HT İstanbul ekibi deneyimlemişti. Araçla kısa bir şehir turu yapan arkadaşlarımız, yolcu ve şoför için yapılan panik butonunun nasıl çalıştığını test etmişti. Yeni araçlardaki tek değişiklik, panik butonu değil. Yeni nesil taksilerde aynı zamanda kredi kartıyla ödeme imkânı da sunuluyor.

        Yan yatmış direk düştü düşecek

        Başımıza ne gelirse umursamazlıktan, sorumsuzluktan geliyor. Buyrun işte... Burası Tuzla Orhanlı... Sabiha Gökçen Havalimanı yolu üzerindeki Fettah Başaran Caddesi... Refüjdeki elektrik direği yan yatmış, yoldan geçen araçların üstüne devrilmesi an meselesi. Çevre sakinlerinin söylediğine bakılırsa da haftalardır böylece duruyor. Her gün buradan gelip geçen sürücüler de haliyle diken üstünde. Bakın bu fotoğrafı çekip bize ulaştıran bir okuyucumuz, yaşadığı endişeyi nasıl anlatıyor: “Direk yola düştü düşecek. Burası ana cadde. Araçlar hızla ilerliyor. Bu direğin bir aracın üstüne ya da önüne düşmesi durumunda neler olur, düşünmek bile sinir bozucu. Bu manzaraya günlerdir hiçbir müdahalede bulunulmaması ise kabul edilir gibi değil...”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ