Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Memur-Sen başkanı da aday adayı Milletvekili genel seçimleri öncesi Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu da aday adayı olacağını açıkladı

        Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu,Gündoğdu, Başkent Öğretmenevi'nde 21. Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı sonrası düzenlediği basın toplantısında, Memur-Sen ve bağlı sendikaların insanın yüceltilmediği yerde emeğin olmayacağını çok iyi bilen bir hareket olduğunu dile getirdi.

        Memur-Sen'in sivilleşme, demokratikleşme ve medeniyet davasına sahip çıkma gibi 3 önemli görevi bulunduğunu söyleyen Gündoğdu, sözlerini şöyle sürdürdü:

        Bugüne kadar bunu hep birlikte yerine getirdik. 4 yıl önce siyasete girişle ilgili bir teklif geldiğinde Eğitim Bir-Sen Başkanlar Kurulunda 93 başkanın 92'si 'gitmemelisin başkanım' demişti. Memur-Sen yönetimi ve sendika genel başkanlarımızın tamamı da 'gitmemelisin, ihtiyacımız var' demişlerdi. Şimdi yeniden gelen bir teklif üzerine, önce Memur-Sen yönetiminde sonra Eğitim-Bir-Sen yönetiminde sonra sendika genel başkanlarımızla bugün de sizlerle yaptığımız istişareler sonucunda, Memur-Sen'in oluşturduğu bu birikimin, sivil toplumda milletin sözcülüğünü yapan bu birikimin bundan sonra sivil siyasete hizmet etmesi gerektiğine dair bir karar verdiniz. 4 yıl önceki verdiğiniz kararınızı 'baş göz' üstüne demiştim, bu kararınızı da başım gözüm üstüne diyorum. Memur-Sen sevdası yoluna yetişmiş liderleriyle devam edecek.

        'TEKLİF ZİYARET SONRASI'

        Açıklamanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gündoğdu, 'nereden milletvekili adayı olacağı ve Meclis'te ilk çalışmanın ne olacağı' yönündeki soruya karşılık, şunları kaydetti:

        Bu teklif, seçim işleri başkanının Memur-Sen'e ziyaretiyle gelen bir teklif. Akabinde Sayın Başbakan'la yüzyüze görüştüğümüz bir teklif. Dolayısıyla bir il konuşması olmadı.

        GÜMÜŞHANELİ, İLAHİYAT FAKÜLTESİ MEZUNU

        Gümüşhane'nin Kürtün ilçesine bağlı Söğüteli Köyünde 1 Ocak 1961'de dünyaya gelen Gündoğdu, ilk öğrenimini köyünde, Erdemli İmam Hatip Lisesinde başladığı ortaöğrenimini de Giresun İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 1987 yılında Konya Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun olan Gündoğdu, uzun yıllar Bakırköy Ticaret Meslek Lisesi'nde öğretmenlik yaptı.

        1992'de Eğitim-Bir-Sen Bakırköy İlçe Temsilciliği'ni kurup ilçe başkanlığıyla sendikacılığa başlayan Gündoğdu, Kasım 2002'de Eğitim Bir Sen, Nisan 2008'de ise Memur-Sen Genel başkanlığına seçildi. Gündoğdu, bu tarihten itibaren konfederasyon başkanlığını yürütüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ