Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Sofrasında kadına şiddet konuşuldu

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bu kez kadın konuklarıyla bir araya geliyor. Özel buluşmada kadına yönelik şiddet masaya yatırılacak. Yemekte, şiddetin nedenleri ile çözüm önerileri konuşuldu.

        İKİ ÖNEMLİ KOMİSYONUN BAŞKANI DA MASADA

        Beştepe'deki buluşmada hazır bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam da elindeki verileri paylaşacak.Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Habertürk'tenBalçiçek İlter'in yanı sıra kadın akademisyenler de Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın konukları arasında yer alıyor.

        Yemekteki konuklar şöyle:

        TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı İlknur İnceöz, TBMM Kadına Yönelik Şiddeti Araştırma Komisyonu’ndan Alev Dedegil, KADEM Başkanı Sare Aydın, İstanbul Kadın Platformu’ndan Şengül Yiğit, Başkent Kadın Platformu Derneği Başkan Vekili Berrin Sönmez, Anka Kadın Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Suna Başak, Avukat Fatma Benli, Gazeteci Göksel Göksu, SETA İstanbul Toplum ve Kültür Direktörü Medaim Yanık, ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nden Prof. Feride Acar, Hacettepe Üniversitesi, Nüfus Etütleri Enstitüsü’nden Prof. İlknur Kaptanoğlu, Şehir Üniversitesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Ceren Acartürk, Ankara Aile Mahkemesi Hâkimi Zeynep Öksüzoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan Sedide Akbulut, Hazar Derneği Başkanı Ayla Kerimoğlu ve Uçan Süpürge Derneği Başkanı Halime Güner katıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ