Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İstanbul Ümraniye’de ilkokul 4. sınıf öğrencisi Egemen A.'nın annesi kopan parmağı 400 bin TL tazminat istedi | Son dakika haberleri

        HT GAZETE / HÜSEYİN ŞENTÜRK

        İstanbul Ümraniye’de ilkokul 4. sınıf öğrencisi Egemen A. (10), 19 Eylül 2014 tarihinde, arkadaşlarının hızla ittiği tuvalet kapısına elini sıkıştırdı. Sağ el orta parmağının uç kısmı kopan Egemen, hastaneye kaldıldı. Ancak kopan parmak ilk etapta hastaneye götürülmediği için yerine dikilemedi. Parmağı kısa kaldı.

        Parmağında hissizlik yaşayan çocuğa, uzun süre fizik tedavisi uygulandı. Doktorlar, parmaktaki hissizlik nedeniyle küçük çocuğun istese de piyanist ya da saat tamircisi gibi meslekleri yapamayacağını belirtirken, 10 parmak klavye de kullanamayacağını söyledi. Anne Ayşe A., oğlunun yaşadığı travma nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı aleyhine 400 bin liralık tazminat davası açtı.

        ‘BAZI MESLEKLERİ YAPAMAZ’

        Anne Ayşe A., “Önce şikâyetçi olmayacaktım ama pansumana götürdüğüm doktor oğlumun bazı meslekleri yapamayacağını söyleyince bu beni çok üzdü. Oğlumun geleceğinin kısıtlanmış olması nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı’na tazminat davası açtım” dedi. Ayşe A., olayın ardından okul yönetiminin okulun pencerelerine ve kapılarına yavaşlatıcı hidrolik kollar taktırdığını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ