Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Gaziosmanpaşa'da 5 katlı bina yan yattı!

        Mesut TURAN-Ferhat ERDOĞAN / HABERTÜRK

        İstanbul Gaziosmanpaşa Karadeniz Mahallesi'nde 5 katlı bina yan yattı. Metro inşaatı kazısı yapılan bölgede yaşanan olayda, gece çıkan sesler üzerine bina sakinleri panikle kendilerini dışarıya attı. Büyük panik yaşayan vatandaşlar, ''Deprem oldu sandık, 17 ağustosu adeta yeniden yaşadık'' dediler. Yan yatan bina önünde park halindeki bir otomobil de çökme nedeniyle oluşan çukura düştü. Mahalleli geceyi sokakta geçirdi. Yetkililer, 1175 Sokak'ta önlem alarak giriş çıkışları kapattı. Yan yatan binanın yanındaki 8 apartman da boşaltıldı.

        Olay, saat 03.30 sıralarında Karadeniz Mahallesi 1175 Sokak'ta bulunan 4 katlı bir binada meydana geldi. Mahalle sakinlerinin iddialarına göre, yapım çalışmaları devam eden Mecidiyeköy-Mahmutbey (Şişli-Kağıthane-Eyüp-Gaziosmanpaşa-Esenler-Bağcılar ilçeleri) Metro Hattı inşaatı nedeniyle önceki gün sokakta bulunan bazı binaların kolonlarında çatlaklar oluştu. Bunun üzerine vatandaşlar metro şantiyesine giderek durumu bildirdi. Binaları inceleyen şantiye görevlileri, çatlakların tehlike arz etmediğini belirterek vatandaşlardan evlerinde oturabileceklerini belirtti. Bunun üzerine bina sakinleri evlerine geri döndü.

        BÜYÜK BİR GÜRÜLTÜYLE YAN YATTI

        Gece saat 03.30 sıralarında ise bina büyük bir gürültüyle yan yattı. Bu arada bina önünde park halindeki bir otomobil de çökme nedeniyle oluşan çukura düştü. Uykularından büyük panikle uyanan apartman sakinleri, apar topar dışarıya kaçtı.

        Olayın ardından bölgeye çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Binanın bulunduğu sokağın elektriği kesildi. Çatlaklar bulunan diğer apartmanda oturanlar tahliye edildi. Polis, binanın yıkılma ihtimali nedeniyle sokağı güvenlik şeridi çekerek kapattı. Sokağa kimse yaklaştırılmazken, bölgeye İGDAŞ ekipleri de sevk edildi.

        "DEPREM OLDU SANDIK"

        Kendilerini binadan dışarı atan apartman sakinleri, yaşadıkları korku nedeniyle gözyaşlarına boğuldu. Mahalledeki komşularının su vererek sakinleştirmeye çalıştığı bazı vatandaşlar, ''Uyuyorduk. Bir anda büyük bir gürültü duyduk. Evin yan yattığını hissedince çok korktuk, dışarıya nasıl kaçtığımızı bilmiyoruz. 17 Ağustos'taki gibi deprem oluyor sandık" diyerek yaşadıklarını anlattı.

        BU KADARINI TAHMİN ETMİYORDUK

        Bina sakinlerinden Tuncay Yaltak, ‘'Gelip baktılar herhangi bir tehlike yok, içiniz rahat olsun dediler. 3 gün önce yan tarafımızda bulunan otoparkta da çökme oldu 20-30 kamyon beton döküp tekrardan doldurdular. Biz burası içinde tehlike olduğunu sezinledik fakat böyle olacağını tahmin etmedik. Burası için daha önce metro inşaatının yapılmaması yönünde rapor verildiğini biliyoruz. Tüm bunlara rağmen devam ettiler ve biz bu Ramazan arefesinde çoluk çocuğumuzla dışarlarda kaldık" dedi.

        Bir diğer bina sakini Fatih Yavan ise, gündüz işte olduğunu ve ailesinin kendisine bina önünde çatlaklar gördüğünü ilettiklerini söyledi. Yavan, ‘'Öğle saatlerinde firma mühendisleri geldi. Biz 'binayı tahliye etmemiz gerekiyorsa tahliye edelim çoluğumuz çocuğumuz var' dedim. Gündüz komşularımıza söylediklerini tekrarladılar ‘bir şey yok uyuyabilirsiniz evinizde. Hiçbir sıkıntı olmaz' dediler. Yan binamızda oturan komşumuz tedirgin olmuş ve gece uyumamış. Bina kaymaya başlayınca onun bağırışmalarıyla uyandık. Deprem olduğunu düşündüm, ben sonra ailemi uyandırıp, elbiselerimi dahi giymeden kendimizi can havliyle dışarı attık" diye konuştu.

        METRO İNŞAATI GÖREVLİSİNE TEPKİ

        Mahalle sakinleri, olay yerine gelen bir kişiye tepki gösterdi. Metro inşaatı mühendislerinden olduğu öğrenilen kişiye saldırmak isteyen vatandaşlara, araya giren polis ekipleri engel oldu. Öfkenin giderek artması üzerine bölgeye takviye olarak Çevik Kuvvet polisleri sevk edildi. Mahalleli ve polis ekiplerinin gergin bekleyişi gün boyu sürdü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ