Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kuğu Gölü gösterisinde çocuk kavgası

        Serdar KULAKSIZ / HT GAZETE

        İstanbul’da bir alışveriş merkezinde sergilenen Kuğu Gölü Balesi’nde yaşanılan tartışma mahkemeye taşındı. Anne V.M., gösteriye 6 yaşındaki kızını da götürdü. Bale devam ederken küçük kız annesine çeşitli sorular sormaya başladı. Konuşmalardan rahatsız olan erkek izleyici G.B., V.M.’yi sessiz olmaları konusunda uyardı.

        Aradan sonra anne V.M. de, G.B.’yi, sürekli ayaklarını sallaması nedeniyle kendilerini rahatsız ettiğini belirterek uyardı. G.M. de “Öncelikle kızın sessiz olsun” deyince V.M. “Madem çocuklardan rahatsız oluyorsunuz yaş sınırı olan gösterilere gidin” diyerek tepki gösterdi. Yaşanan tartışmada taraflar birbirine “Terbiyesiz” diyerek hakaret etti. Bunun üzerine V.M., “Eşim gelecek, dışarı çıkın, dışarda görüşelim. Gününü göreceksin” diyerek dışarı çıktı ve güvenlikçilere şikâyette bulundu. Polis tarafından ifadeleri alınan taraflar birbirinden şikayetçi oldu. Soruşturma sonunda savcılık iddianame hazırladı. V.M., hakkında tehdit ve hakaret suçundan 9 aydan 4 yıla kadar hapis istenirken G.B. hakkında da hakaret suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis istendi.

        YAŞ SINIRI GETİRİLMELİ Mİ?

        Opera Sanatçısı Tenor Hakan AYSEV: Gösterilere asla yaş sınırlaması koyulmamalı. Ben yıllardır boşuna mı avaz avaz bağırıyorum, insanların dikkatini sanata çekmek için. Gösterilerimde saatlerce susup dinleyen çocukları gördüm. Tabii ki eğer çocuğun bir sorusu varsa ebeveynleri gösteri arasında cevaplamalı. Çocukların sanat olaylarına her zaman getirilmesi taraftarıyım.

        Çocuk Psikoloğu Başak ÜNVER: Belli mekânlarda nasıl davranılması gerektiği çocuklara öğretilmeli. Çocuğun yaşıyla orantılı olarak ne kadar anlayabileceğine bağlı. Küçük çocuklarda dikkat dağınıklığı olabilir, çabuk sıkılabilirler. Etraftakilerin rahatsız olması doğal. 3 yaşındaki bir çocuğa 45 dakika bir şey izletemezsiniz. Okul çağındaki bir çocuğun gösterilere götürülmesi daha uygundur.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ