Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Süleyman Soylu hakkında takipsizlik kararı

        Aydın Doğan, bir konuşmasında kendisi hakkında "Eğer bunu devam ettirirlerse orayı başlarına yıkarız. Demokrasi üzerinden insanların özgürlüğüne, hüviyetine kıskaç vurmaya, onların oy kullanma hürriyetini engellemeye çalışmasınlar" ve "Ey Aydın Doğan bunun bedelini sen de ödersin" ifadelerini kullandığı gerekçesiyle Soylu hakkında Akçaabat Cumhuriyet Başsavcılığına "hakaret ve tehdit" iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu.

        Suç duyurusunu değerlendiren Akçaabat Cumhuriyet Başsavcılığı, Soylu'nun ifadelerinde "hakaret" suçunun unsurlarını oluşturan herhangi bir söylem ve isnat bulunmadığına hükmederek, ağır eleştiri boyutunu aşmayan söylemlerle ilgili olarak atılı suçun yasal unsurları itibarıyla oluşmadığına karar verdi.

        Soylu'nun "Ey Aydın Doğan, bu işin bedelini sen de ödersin" sözünün konuşmanın geneli değerlendirildiğinde, Doğan'ı tehdit etmek kastıyla söylenmiş bir söz olmadığı kanaatine veren Başsavcılık, Soylu'nun ifadesinin "hukuka uygun hareket edilmediğinde herkesin bunun hukuki olarak sonuçlarına katlanacağı olgusunun vurgulandığı düşüncenin açıklaması mahiyetinde olduğuna" hükmetti.

        Akçaabat Cumhuriyet Başsavcılığı, suç kastı içermeyen söylem dışında atılı suçun işlendiğine dair kamu davası açılmasını gerektirir somut ve yeterli delil elde edilemediğinden Süleyman Soylu hakkında kovuşturmaya yer olmadığını belirterek, takipsizlik karar verdi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ