Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Onbinlerce kitap okuyucusunu bekliyor

        Ahmet ATSIZ / İstanbul

        Beyoğlu Belediyesi tarafından bu sene 9'uncusu düzenlenen Beyoğlu Sahaf Festivali'nin açılışı Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu'nun katılımıyla gerçekleşti. 24 gün sürecek festivalin ilk gününden elde edilen gelir, yeni eğitim-öğretim yılı için maddi durumu yetersiz çocuklara bağışlandı.

        Beyoğlu Belediyesi'nin gelenekselleştirdiği Beyoğlu Sahaf Festivali'nin 9'uncusu başladı. Kitapseverlerin merakla beklediği festivalde İstanbul ve Türkiye'nin değişik illerinden gelen 76 sahaf stand açtı. Onbinlerce kitabın okuyucuları ile buluştuğu festivalde; tarihe tanıklık eden gazete ve dergiler, eskiye ait yazılar, fotoğraflar, film ve tiyatro afişleri stantlardaki yerini aldı. Kitapseverlerin dört gözle beklediği festival 23 gün boyunca 10.00- 23.00 saatleri arasında Tepebaşı'nda oluşturulan festival alanında okuyuculara hizmet verecek.

        Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Beyoğlu'nun kültür ve sanat hayatının kalbi olduğunu belirtti. Topçu, "Böyle güzel ve anlamlı bir festivalin Beyoğlu'nda yapılması buranın ruhuyla da gayet uyumludur. Sahaflar dün ile bugün arasında bağlantı kuran bir köprü gibidir bu nedenle bir sahaf dükkanına girince kendinizi tarihi bir yolculuğa çıkmış gibi hissedersiniz. Sahaflık geleneği bizim kültürümüzün ayrılmaz parçasıdır. Umuyorum ki bundan sonrada bu güzel gelenek en güzel haliyle sürsün ve bütün anadoluya yayılsın" dedi.

        FESTİVAL BEYOĞLU'NUN SİMGESİ

        Beyoğlu Sahaf Festivali'nin en eski sahafı olan Halil Bingöl, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'a sahaflara verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

        KÜLTÜR KÖPRÜSÜ

        Festivalde standı bulunan sahaf Tahsin Temel Kılıçarslan, "Sahafların yaşaması için önemli bir imkan olan bu festival tersinden de insanların eski veya nadir bulunan kitaplarla buluşması için bir fırsattır. Sahafla okuru buluşturan bu festival aynı zamanda bir kültür köprüsü oluşturuyor. Sahaflık kadir bir kültürün, bir üslubun dilin, adabın, edebin taşıyıcısıdır. Bu tarz festivaller yapılarak sahaflık yaşatılmalı ve çoğaltılmalıdır" diye konuştu.

        14-15 bine yakın kitabın bulunduğunu belirten 81 yaşındaki Hasan Çopul festivalle ilgili şunları söyledi. "25 senedir Konya ile ilgili ne varsa araştırıyorum. Kitap, fotoğraf, dergi ve objelerden oluşan Konya kültür arşivim var ve festivale de Konya ile ilgili eski bir şey bulabilir miyim diye geldim. 70 sene öncesinden bir öğrenci tarafından Konya'ya yazılmış bir anı defteri buldum. Bu yüzden sahaflık benim gözümde her zaman son derece değerlidir. Burayı eski bir kütüphane olarak düşünüyorum ve raflarda belki bir şeyler yakalarım, keşfederim diye heyecanla dolanıyorum." dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ