Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Başbakan Davutoğlu’ndan Diyarbakır ve Dağlıca ziyareti

        Ahmet YUKUŞ - Veysi İPEK / HABERTÜRK

        Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır’a sürpriz bayram ziyareti yaptı. Arife günü Konya’da olan Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ve oğlu Mehmet Davutoğlu ile gece yarısı Diyarbakır’a geçti. Başbakan sabah namazını Hz. Süleyman Camii’nde, bayram namazını ise geçen hafta olaylar nedeniyle sokağa çıkma yasağının uygulandığı Sur İlçesi’ndeki tarihi Ulu Camii’de kıldı.

        ‘FEYZ ALMAYA GELDİK’

        Davutoğlu, namazın ardından ailesiyle birlikte, 11 Eylül’de lokantada polislere yönelik saldırıda hayatını kaybeden Osman Saim Çetin’in evini ziyaret etti. Aynı saldırıda ölen garson Şeyhmus Sanır’ın yakınlarının da katıldığı ziyarette yer sofrasında kahvaltı yapıldı. Davutoğlu, silahlı saldırıda ölen eski AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Yunus Koca’nın ailesine de başsağlığı ziyareti yaptı. Ziyaretinin siyasetle ilgisi olmadığını vurgulayan Başbakan, “Diyarbekir’den feyz almaya, ders almaya geliyoruz” dedi.

        ‘ACIYI AYIRMIYORUZ’

        Daha sonra il başkanlığına geçen Davutoğlu “Teröre karşı mücadelede, Diyarbakırlı kardeşlerimizin, sivil şehitlerimizin yakınlarının yanımızda olduğunu görmekten büyük mutluluk duyuyoruz... Bir an bile zihnimizden Diyarbakır ailelerinin, annelerinin acılarını, şehit annelerinin acılarından ayırırsak, böyle bir ayrımla yaklaşırsak bu mevkiler, makamlar bize haram olur” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ