Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan Nişantaşı'ndaki evine girmek üzereyken 4 kişinin saldırısına uğradı

        Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan Nişantaşı'ndaki evine girmek üzereyken 4 kişinin saldırısına uğradı. Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı.Ahmet Hakan, sabahın ilk saatlerinde taburcu edildi.

        Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan program çıkışı Nişantaşı'ndaki evine girmek üzereyken saldırıya uğradı. Saldırganların bulunduğu araç, içinde koruması, şoförü ve Hakan'ın olduğu araca hafifçe çarptı. Ahmet Hakan araçtan indiği sırada ise 4 kişinin saldırısına uğradı. Saldırıda kullanılan aracın kiralık olduğu öğrenildi. Şoförü tarafından hastaneye kaldırılan, burnunda ve kaburgasında kırıklar tespit edilen Hakan taburcu edildi.

        KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

        Hürriyet Gazetesi yazarı ve CNN Türk'teki "Tarafsız Bölge" programının sunucusu Ahmet Hakan'a saldırıda bulunan 4 şüphelinin kimlikleri belirlendi. Şüpheliler Ahmet G., Kamuran E., Fuat E. ve Uğur A. Şüphelilerden Uğur Adıyaman, saldırıda kullandıkları aracın kiralandığı şirketin sahibinin kardeşi. Şüphelilerden 2'sinin daha önceden tehdit, yaralama ve narkotik madde kullanmak suçlarından poliste kayıtları olduğu ortaya çıktı.

        Şüphelilerin ilk sorgularında trafik nedeniyle tartıştıklarını aralarında itiş kakış yaşandığını söyledikleri öğrenildi. Polis, olayda bir azmettirici olma ihtimaline karşı şüphelilerin bilgisayar, telefon gibi özel cihazlarını incelemeye aldı.

        Polis yetkilileri, Ahmet Hakan'ın Cem Uzan'la twıtter'deki bir tartışması olduğu bilgilerinin de yer aldığını, bunun da incelendiğini söylediler. (DHA)

        4 KİŞİ GÖZALTINDA

        Saldırının ardından başlatılan soruşturma kapsamında 4 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler Şişli Hamidiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Saldırganlar, Hamidiye Şişli Etfal Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

        AHMET HAKAN'DAN MESAJ

        Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin hastane önünde bekleyen basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Ergin; "Ahmet Hakan'ın mesajı var sizlere. Öncelikle bu saate kadar bekleyen muhabir ve kameraman arkadaşlara sevgilerini ve selamlarını gönderdi. Kendisi hastanedeyken arayanlara soranlara herkese teşekkürlerini iletiyor. Aynı zamanda kendisine bu saldırganları bu aksam gönderenlere de bir mesajı var. Mesajı da şu; 'Bu tür saldırılardan hiç bir şekilde yılmayacağız. Korkmuyoruz. Bildiğimiz yolda yürümeye devam edeceğiz.' ifadelerini kullandı.

        Olayın ardından Doğan Haber Ajansı Genel Müdürü Uğur Cebeci (sağ) ve Hürriyet Gazetesi yazarı gazeteci Ertuğrul Özkök (sol) ve Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin hastaneye geldi.

        ERTUĞRUL ÖZKÖK'TEN AÇIKLAMA

        Hastane önünde olaya ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ertuğrul Özkök, saldırının "basit" bir şekilde algılanmaması ve açıklanmaması gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

        "Yıllardır yapıyoruz bu mesleği. Bunlardan dolayı yılmadık, yılmayız da. Ama neticede gazeteciler ölüyor, geride kalan insanlar bunların yarattığı travmaları yaşamaya devam ediyor ve bu toplumu zehirliyor. Hürriyet'e yapılan saldırıda çok büyük destek aldık ama dayanışma daha geniş çaplı olsaydı bu saldırı gerçekleşmezdi. Umarım bu son olur, demokrasi olduğu iddia edilen toplum bu tarz teşebbüslere tekrar sahne olmaz. Ahmet'e tekrar geçmiş olsun ama korkarım ki olayın vahametini dikkate almazsak bunun devamı gelecek."

        AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA

        AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, saldırıya ilişkin Twitter'dan şu açıklamayı yaptı:

        "Gazeteci Ahmet Hakan Coşkun'a yapılan çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Gazetecilere saldırı hiçbir şekilde mazur gösterilemez. Şiddet hiçbir şekilde tasvip edilemez. Şiddet, kayıtsız şartsız reddedilmelidir.

        Tüm basın mensuplarına geçmiş olsun diyor, en iyi dileklerimizi iletiyoruz. Gazetecilere yönelik şiddeti mahkum ediyor ve en güçlü şekilde kınıyoruz."

        AA-DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ