Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Beşir Atalay'dan "seçim güvenliği" açıklaması: Aksama olmayacak

        Eski Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "Güvenliğin sağlanmasıyla ilgili yürüyen bir çalışma var. Kesin olarak burada bir aksama olmayacak. Seçimden sonra kesin bir şekilde devam edecek. Devletin kararlılığı budur" dedi.

        Atalay, seçim çalışmaları kapsamında Van Fuar ve Kongre Merkezi'nde, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yönetim kurulu üyeleri ve yatırımcılarla bir araya geldi.

        Sanayicilerin talep ve sıkıntılarını dinleyen Atalay, burada yaptığı konuşmada, OSB'lerin bulundukları kentlerin can damarı olduğunu vurguladı. Atalay, OSB'lerin kentlerin ekonomisine farklı zenginlikler kattığını dile getirerek, iş adamlarının işlerini iyi yürütmelerine destek vermenin, birinci öncelikleri arasında yer aldığını söyledi.

        Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın büyük desteğiyle Van'da yapılan fuar ve kongre merkezinin kente çok büyük katkı sağlayacağına inandığını dile getiren Atalay, şöyle konuştu:

        "Fuar alanına çok sevindim. Ankara'da bile böyle bir fuar alanı yok. Daha yeni havaalanı yakınında yeni bir yer belirlendi. Burası Van için çok önemli. Bölgede fuarlar yapılacak. Sınır ticaretinin gelişmesiyle bu bölgelere yönelik fuarlar olacak. Türkiye'de sayısı 3-4 olan kapalı spor salonu açtık. Muhteşem bir spor salonu olmuş. Bunlar kentin zenginliği. Tekstilkenti bu yıl mutlaka faaliyete geçireceğiz. Buradaki konuları hep birlikte ele alacağız Önümüzdeki dönem tek başına iktidar olduğumuzda, ekonomimizin dümeninde Ali Babacan, Cevdet Yılmaz gibi arkadaşlarımız olacaktır. Onlar da ülkenin taleplerini ve sıkıntılarını yakından biliyor."

        "BÖLGEDE RAHATLAMA VAR"

        Atalay, güvenlik konusuyla ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Van'da açıklamalarının olduğunu anımsatarak, şunları kaydetti:

        "Güvenliğin sağlanmasıyla ilgili yürüyen bir çalışma var. Kesin olarak burada bir aksama olmayacak. Seçimden sonra kesin bir şekilde devam edecek. Devletin kararlılığı budur. Bölge en güvenli hale gelene kadar devam edecek. Önceki sorunların farklı şekillerde çözülmesiyle ilgili uygulamalar istismar edildi, ihanet edildi. Devlet güvenlik konusunda artık daha kararlı ve bu devam edecek. Bu operasyonların ardından bölgede büyük bir rahatlamanın olduğunu görüyoruz. Gitmediğimiz yer yok. Esnafımızla, iş çevreleriyle görüşüyorum. Seçim inşallah hayırlı olur."

        Seçim sonuçlarının çalışmaların yürümesi açısından önemli olduğunu vurgulayan Atalay, Van'ın kalkınması ve yatırım alması için kentteki iş adamlarıyla yakın iş birliği içinde olacaklarını belirtti.

        OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Bozkurt ise Atalay'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yürüttükleri çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

        "Van yatırımlarla bölgede sürekli gelişiyor. Fakat çatışmalı, gergin süreç ülkede ilk olarak ekonomi ve üretimi sekteye uğratıyor" diyen Bozkurt, "İş çevreleri olarak ülkede yaşanan çatışmalara, şiddete siyaseten kullanılan rijit (sert, katı) dile karşıyız. Ülkenin birlik ve bütünlük sınırlarını, bayrağını tartışmaya açtırmadan bütün sorunların masada konuşulacağına inanıyoruz" ifadesini kullandı.

        Atalay, toplantının ardından bölgede faaliyet yürüten firmaları ziyaret etti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ