Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ali Nesin: Galiba özür borçluyum

        HABERTURK.COM

        Matematikçi Prof. Ali Nesin, 1 Kasım seçimlerinin ardından sosyal medyada tartışmaya neden olan "saçı sarıya boyanmış" ifadeleri nedeniyle özür diledi.

        Prof. Ali Nesin, 1 Kasım seçimlerinin arından Facebook sayfasında yaptığı "CHP'nin atması gereken ilk adım saçı sarıya boyanmış olanları partiden ihraç etmektir. Gerisi kendiliğinden gelir" yorum nedeniyle eleştirildi.

        "GALİBA BİR ÖZÜR BORÇLUYUM"

        Twitter'da tepki alan yorum için Nesin, bugün bir açıklama daha yaparak özür diledi. Nesin şunları söyledi:

        "Galiba bir özür borçluyum. Dün geceki 'saçı sarıya boyalı' mesajımla bayağı bir takipçimi istemeden kırmışım. Amacım CHP'nin projelerini halka anlatamama problemini sözümona çarpıcı bir hicivle ifade etmekti. Belli ki başaramamışım. Paylaşımlarımda kimseyi kırmamaya özen gösteririm, bu sefer becerememişim. Kalbini kırdıklarımdan tüm içtenliğimle özür dilerim."

        "KENDİMİ TEDİRGİN BİR AV HAYVANI OLARAK DEĞİL..."

        Gelen tepkilere daha sonra tekrar yanıt veren Nesin, "Meğer bazıları pusuya yatmış, hele bir hatasını görsek de alnının çatına bi tane yapıştırsak diye bekliyormuş. Oysa ben kendimi tedirgin bir av hayvanı olarak değil, hemfikir olanımla, karşıt fikirde olanımla rahat bir dost ortamında hissediyorum. O kadar ki, ana avrat düz gidenleri bile engellemiyorum, en ağır hakareti bile bir nevi düşünce, en azından meşru bir dışavurum olarak algılıyorum. Ve bu hissiyatımdan vazgeçmeye de hiç niyetim yok" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ