Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Meclis’in atmosferini ‘fıkralarla’ yumuşattı

        Saliha ÇOLAK/GAZETE HABERTÜRK

        TBMM Başkanı İsmail Kahraman, üslubu dolayısıyla Kesici’ye teşekkür etti. İşte Kesici’nin Bakanlar Kurulu sıralarını da gülümseten konuşmasından bölümler:

        YENİ DÜŞMAN ZAMANI DEĞİL:

        Zamanın Fransa Dışişleri Bakanı Talleyrand’ın kız kardeşi koyu Katolik. Biz vefat etmeye yakın son nefesimizde “Hüsnel hatime” dileriz. Benzetmek gibi olmasın, bunun Katolik dünyasındaki benzer hali, şeytanın lanetlenmesi. Kız kardeşi Talleyrand’a diyor ki: “Aman aziz ağabeyim, vefat yakındır. Hiç olmazsa son nefeste şeytanı lanetleyelim.” Talleyrand’ın cevabı: “Şimdi yeni düşman yaratma zamanı değil.” Bunu, Sayın Başbakan’ımıza hitaben arz etmiş oluyorum.

        KURTLA TİLKİ:

        Kurtla tilki ormanda dolaşıyorlar. Açlıktan ölür hâale gelmişler. Kurt bakmış, uzaktaki bir ağaç dalında et parçası var. ,

        Tilkiye demiş ki: “Tilki kardeş, ben şu ağaçta şöyle bir şey görüyorum ama gözümün feri söndü. Bir de sen bak.” Tilki gittiğinde etin arkasında bubi tuzağı görür. Geri dönüp kurda “Ben orucum” der. Kurt eti yemeye gider. Bubi tuzağı patlar.

        Kurt kalkıp bakar ki, “Orucum” diyen tilki ete yapışmış bitiriyor. “Hani sen oruçtun?” der. Tilki, “E haberin yok mu? Top patladı, iftar oldu” yanıtını verir. Ortadoğu her milimetrekaresi tuzaklarla dolu bir yerdir. O yüzden normalin çok daha üstünde bir özen ister.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ