Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP'li Erdem'den Erdoğan'a: Öyle bir ifadem yok, ispat etsin istifa edeyim

        CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Rus Kanalı Russia Today'de yer alan röportajında "Türkiye Cumhuriyeti, IŞİD'e ya da Esad'a sarin gazı vermiştir" yönünde bir ifadesinin olmadığını belirterek bunun ispat edilmesi halinde istifa edeceğini söyledi.

        Eren Erdem, Rus Kanalı Russia Today'de yer alan bir röportajında Türkiye'nin, IŞİD'e ya da Esad'a sarin gazı verdiği yönünde ifadeleri olduğu iddialarına Bahçelievler Öğretmenevi'nde düzenlediği basın toplantısıyla yanıt verdi.

        Erdem, "21 Ekim'de İstanbul İl Başkanlığımızda düzenlediğim basın toplantısında 2013/159 sayılı 'Sarin gazı iddianamesi'ni paylaşarak Türkiye kamuoyunu bilgilendirdim. 10 Aralık günü TBMM'de meclis kürsüsünde 'sarin gazı iddianamesi' üzerine bir konuşma yaptım. İddianamede yer aldığı gibi hep şunu söyledim. Türkiye'den bazı işadamları Avrupa'dan sarin gazı ham maddesi temin ederek bugün ki IŞİD'in temsilcisine bunları ulaştırıyor. Bu sarin gazı ham maddesiyle Suriye'de laboratuvarlarda sarin gazı imalatı yapılıyor. Bunların tamamı Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın iddianamesinde yer alıyor. Bu sevkiyatı yapan kişiler tutuklanmış. Buna göre birilerinin ifade ettiği gibi Türkiye Cumhuriyeti'ni suçlayacak hiçbir husus yok" dedi.

        "BÖYLE BİR CÜMLE VARSA İSTİFA EDECEĞİM"

        14 Aralık'da Rus Kanalı Russia Today'de yer alan röportajına değinen Eren Erdem, "Burada, Türkiye Cumhuriyeti IŞİD'e ya da Esad'a sarin gazı verdi şeklinde bir cümle var mıdır? Benim böyle bir ifadem yoktur. Bu çarpıtmadır, yalandır. Bir ülkenin cumhurbaşkanı Konya'da yaptığı mitingte 'CHP'li vekil zalim Esed'e sarin gazı verdiğimizi söylüyor' diyor. Ey cumhurbaşkanı, bu videoyu izlediniz mi? Bu konuşmayı dinlediniz mi? Böyle bir konuşma varsa, Eren Erdem 'Türkiye Cumhuriyeti 'Esed'e sarin gazı vermiştir' ifadesi varsa istifa edeceğim. Ancak demediysem cumhurbaşkanı müfteridir, yalancıdır. Eren Erdem'i hedef haline getirme adına bir provokasyonun örgütlenmesinde rol oynamıştır. Benim meclis konuşmamda, yabancı basında yer alan demeçlerimde böyle bir ifadem yoktur. Böyle bir cümle kurduğum yönündeki iddialarını ispat etmek zorundadır. İspat etmediği sürece bu iftirayı attığı için cumhurbaşkanı hakkında manevi tazminat davası açacağım" diye konuştu.

        Hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturmaya tepki gösteren Erdem, "Vatana ihanet suçlamasıyla Re'sen bir soruşturma başlatılmış. Savcı saraya yaranmak ve terfi etmek için Eren Erdem'i basamak olarak kullanmaktadır."

        BAZI MEDYA ORGANLARINDA ÇIKAN HABERLERE TEPKİ GÖSTERDİ

        Son dönemde vatana ihanet suçlamasıyla hakkında bazı medya organlarında çıkan haberlere tepki gösteren Eren Erdem şahsına yönelik bir linç kampanyası yürütüldüğünü belirtti. Erdem, "Havuz medyası, inanılmaz hakaretler ve iftiralarla insan haysiyetini hiçe sayan, bir saldırı örgütledi. Bunların kimler tarafından örgütlendiğini biliyoruz. Bununla alakalı suç duyurusunda bulunacağız" ifadesini kullandı.

        "İSPATLAYAMAZSANIZ, ERDOĞAN'DAN ÖZÜR BEKLİYORUM"

        Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önceki gün katıldığı bir televizyon programında söylediği, "Eğer Eren Erdem, Türkiye Cumhuriyeti'ni suçladıysa ben onu partide tutmayacağım. Ama eğer suçlamadıysa Sayın Cumhurbaşkanı Eren Erdem'den özür dileyecek mi? sözlerini hatırlatan Eren Erdem, "Sayın cumhurbaşkanı ve bana hakaret etmeyi parti içerisinde mevki aracına dönüştürmüş olan AKP milletvekilleri, birazcık haysiyetiniz, izzetiniz varsa benim 'sarin gazını IŞİD'e ya da Esad'a verdi' yönündeki cümlemi ortaya çıkarırsınız. Çıkaramazsanız, Erdoğan'dan özür bekliyorum" ifadelerini kullandı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ