Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Çınar şehitlerine veda

        Çınar'da şehit olan Mehmet Şenol Çiftçi ile İrem için Emniyet'te tören düzenlendi.

        Patlamadan ağır yaralı kurtulan şehit polisin eşi de yoğun bakımda.

        TOPRAĞA VERİLDİLER

        Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde PKK'lı teröristlerin bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit olan polis memuru Mehmet Şenol Çiftçi ve hayatını kaybeden 4 yaşındaki kızı Mevlüde İrem, Hatay'ın Antakya ilçesinde törenle toprağa verildi. Cenaze törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Gülemet Sarı da katılarak, acılı aileye başsağlığı diledi.

        Polis memuru Çiftçi ve kızının cenazesi, havayoluyla Hatay'a oradan da karayoluyla Antakya ilçesine bağlı Açıkdere Mahallesi'nde köy meydanına getirildi.

        Şehit ve kızının yakınları burada tabuta sarılarak gözyaşı döktü.Şehit babası Ali İhsan ve Mevlüde Çiftçi, Türk bayraklı tabuta sarılarak feryat etti. Törene katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, şehit babası Ali İhsan'a sarılarak ağladı. Mevlüde Çiftçi ve şehit yakınlarına da başsağlığı dileyen Bakan Çiftçi'nin gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.Köy meydanında yan yana koyulan Türk bayrağına sarılı şehitÇiftçi ve kızının için İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu tarafından ikindi namazının ardından ayrı ayrı cenaze namazı kılındı.

        Daha sonra iki cenaze askerlerin omuzunda taşınarak mahalledeki mezarlığa yan yana gömüldü. Törene, şehit yakınlarının yanı sıra Hatay Valisi Ercan Topaca, AK Parti Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Adem Yeşildal, Fevzi Şanverdi, Mehmet Öntürk, Orhan Karasayar, Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 39. Mekanize Piyade Tugayı Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Turgay Aras ile kurum müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ