Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim YGS başvuruları yarın son buluyor

        Derya ÖZTÜRK/ EĞİTİM

        Üniversiteliolma yolundaki ilk adım olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) başvuruları yarın son buluyor. Lise son sınıf ya da mezun öğrencilerin yükseköğretim kurumlarına giriş- lerini düzenleyecek olan sınavlar zincirinin ilk adımını Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi’ne (ÖSYS) başvurmak oluşturuyor. 13 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek olan YGS’ye katılacak bütün öğrencilerin ve sınavsız geçiş hakkından yararlanmak isteyen meslek liselilerin ÖSYS’ye baş- vurması gerekiyor.

        HATASIZ BAŞVURU YAPIN

        Aday Başvuru Formu’nu dikkatli ve eksiksiz doldurup, eğitim durumu bilgilerinizi güncelledikten sonra başvuru merkezleri ya da internet üzerinden başvurunuzu yapabilirsiniz. İnternet aracılığıyla bireysel başvuru 20 Ocak saat 23.59’da sona erecek. Başvuru işlemini tamamladıktan sonra ise YGS için 55 TL, ücretsiz geçiş için ise 15 TL ödeyeceksiniz. Ücret ödemek için son tarih ise 21 Ocak.

        10 PUAN DEĞİŞİKLİĞİ

        Bu yıl YÖK’ün aldığı kararla YGS’nin iki barajından biri olan 140 puan barajı 10 puan artı- rıldı. Böylece başta önlisans, açıköğretim önlisans ve lisans programları ile özel yetenekle öğrenci alan lisans programlarına girmek için gereken puan 150’ye çıkarılmış oldu. Ancak LYS’lere girmek için gereken YGS’de 180 puan alma şartı değişmedi.

        Bu yıl ayrıca aralarında öğretmen, imam hatip, spor ve güzel sanatlar liselerinin yer aldığı mesleki ve teknik eğitim veren okulların öğrencilerinin alanlarının devamı niteliğindeki programlara başvurularda aldıkları ek puan da kaldırıldı. YÖK, bu puanın geri gelmesi için Milli Eğitim Bakanlığı’na başvurdu. Değişiklik ancak yasal düzenlemeyle mümkün olacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ