Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yılbaşı magandasını telefonu ele verdi

        YILBAŞI gecesi eğlenmek için kız arkadaşı Rana Aydın ile Taksim’e çıkan hırsızlık ve adam yaralamaktan sabıkalı Yakup Tayfur, bir süre otomobilinde oturup bira içti. Saatler 24.00’ı gösterdiğinde torpido gözündeki tabacasını yanına alıp Rana Aydın ile otomobilden indi. Saat 00.15 sıralarında havaifişekler atılırken Baretta marka silahı ile havaya ateş açtı. İşte o sırada, biraz ilerisinde yeni yılın gelişini kutlayan Adem Doğan, başından vuruldu.

        ÖLMESİN DİYE DUA

        Adem Doğan’ın kanlar içinde yere düştüğünü görünce panik içinde Taksim’den uzaklaşan Yakup Tayfur, kız arkadaşını Yenibosna’ya bıraktıktan sonra Kağıthane’deki evine döndü. Yakup Tayfur, polise verdiği ifadesinde şunları söyledi:

        "Sabah kahveye gittiğimde televizyondan vurduğum kişinin Adem Doğan olduğunu öğrendim. Yemek yiyemedim. Günde bir kase çorba içtim. Adem Doğan ölmesin diye çok dua ettim. Allah’a yalvardım."

        DİNLENEN TELEFON

        TUTUKLANDI

        Yakup Tayfur, Beyoğlu Cumhuriyet Savcılığı’na verdiği ifadesinde, sevgilisi Rana Aydın’ı korumak için arkadaşı Ramazan Beydemir’den aldığı tabancanın yılbaşı gecesi Taksim’de yere düşerek patladığını söyledi. Nöbetçi mahkemeye gönderilen zanlılardan Ramazan Beydemir ile Rana Aydın serbest bırakıldı. Ancak Şişli’de işlenen başka bir suçtan aranan Rana Aydın yeniden gözaltına alındı. Yakup Tayfur, mahkeme tarafından tutuklandı.

        Onu bana versinler ruhunu gasp edeyim

        KATİL zanlılarının yakalanması üzerine Adem Doğan’ın fayans ustası babası Ahmet Doğan, "Yakalanacağını biliyordum. Çünkü benim çocuğumun hiçbir günahı yoktu. Bana söz verdiler, yakaladılar" dedi. Ahmet Doğan oğlu Adem’e 20 sene emek verdiğini belirterek, "Sağolsun devletimiz, emniyetimiz katili buldu. Şimdiki isteğim en ağır şekilde cezalandırılması" diye konuştu. İstanbul’un göbeğinde böyle bir cinayetin olmaması gerektiğini vurgulayan Ahmet Doğan, "Burası dağ başı değil. Bu katil manyaksa Bakırköy’e yatırsınlar. Adalet öldürmezse bana teslim etsinler. Ben ruhunu gasp edeyim" dedi.

        Toygun ATİLLA-Çetin AYDIN/İSTANBUL-Hürriyet

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ