Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Oğlunu hastanede bıraktı Atakan'a koştu
        1

        GAZETE HABERTÜRK

        2

        Erzurum’un İspir İlçesi’nde 5 gün önce Çoruh Nehri üzerindeki asma köprüden düşerek buzla kaplı nehir sularında kaybolan 12 yaşındaki Atakan Zor’u arama çalışmaları büyük zorluklarla sürüyor.

        3

        Aramalara katılan isimlerden biri de Erzurum AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) dalgıçlık birimi sorumlusu Satılmış Akduman...

        4

        Akduman, Erzurum Valiliği Kriz Merkezi’nden 5 gün önce gelen görev çağrısı üzerine, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde zatürree tedavisi gören 2 yaşındaki oğlu Kudret Batu’yu hasta yatağında bırakarak, Çoruh’ta kaybolan Atakan’ı arama çalışmalarına katıldı.

        5

        Hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceye kadar düştüğü bölgede 5 gündür ekibiyle özverili bir çalışma yürüten Akduman, “Katman katman buz tabakaları var. Onların altında da kristalleşmiş parçacıklar bulunuyor.

        6

        Bunlar yoğunlukta olduğu için dalış imkânını da kısıtlıyor ama AFAD, jandarma ve polis ekipleri olarak hep beraber bir çalışma yürütmekteyiz” dedi.

        7

        Akduman, 2 yaşındaki oğlunu hastanede bırakıp arama çalışmalarına katılmasıyla ilgili de duygularını şöyle anlattı:

        8

        "Oğlumun durumu, her geçen saat daha da iyiye gidiyor. Aileme, geride bıraktığım mesai arkadaşlarım yardımcı oldu. Bu bir özveri, içten gelen bir hissiyat. "

        9

        "Kaybolan insanları, kendi ailenin yerine koyuyorsun. Kendini de o ailenin yerine koyacaksın ki özverili çalışabilesin."