Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik İlk zırhlı ambulans Sur'da göreve başladı
        1

        Mehmet KAYAHAN/DİYARBAKIR
        Sağlık Bakanlığı'nın sokağa çıkma yasağı ve operasyonların sürdüğü Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde görev yapması için gönderdiği 1'i zırhlı 11 ambulans göreve başladı. 5.5 ton ağırlığındaki zırhlı ambulansta 3 sağlık personeli görev yapacak.

        2

        5.5 ton ağırlığında ve 450 bin liraya mal olan zırhlı ambulans, çelik kafesten oluşuyor. Her vardiyada 1 doktor, 1 acil tıp teknisyeni ve sürücü görev yapacak.

        3

        Camları da kurşun geçirmez olan zırhlı ambulansla, sağlık çalışanları çatışma bölgesine girip yaralılara zaman kaybı olmadan müdahale yapabilecek.

        4

        Diyarbakır Sağlık Müdürlüğü'nde yapılan devir teslim töreninde konuşan Diyarbakır İl Sağlık Müdür Dr. Mehmet Sait Avar, 51 istasyondan oluşan Diyarbakır 112'nin ambulans sayısının an itibariyle 85'e yükseldiğini söyledi.

        5

        Avar, "Zırhlı ambulans 5.5 ton ağırlığında ve camları dahil olmak üzere her tarafı zırhla kaplanmış vaziyette. Artık çatışma bölgesinde vaka alma hızımızı artırmış olacağız.

        6

        "Bu ambulans, çatışmanın olduğu bölgede yaralıları alıp, başka bir ambulansa nakledip, yerinde veya hastaneye naklini gerçekleştirecek."

        7

        "Yani çatışma alanı içerisinde kullanılacaktır. Şu ana kadar 10 ambulansımıza çatışma bölgesinde, toplumsal olaylarda ve alıkonma şeklinde zarar verilmiştir" dedi.

        8

        Çatışma alanlarında görev yapan personellerin tüm ihtiyaçlarının giderildiğini ifade eden Avar, "Çatışma alanlarında görev yapmak zordur."

        9

        "Can güvenliği sorunu yaşıyoruz. Şu an çatışma bölgesinde 6 ambulansımız 7 gün 24 saat görev yapıyor. Güvenlik teyidi alan ambulanslarımız, rahatlıkla vakalara müdahale ediyor."

        10

        Görevli personelimizin de 'Çatışma var, sıkıntı yaşıyoruz' diye talepleri hiç olmadı. Şu ana kadar personelimizin görevi kabul etmeme gibi bir durumu söz konusu olmadı. Hepsi özverili bir şekilde görevlerini yapıyorlar" diye konuştu.

        11

        Avar, çatışma bölgesinde görev yapan sağlık görevlilerinin ısınma ve yemek sorunlarını çözdüklerini; üç öğün yemek servislerinin yapıldığını sözlerine ekledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ